E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÜlkemiz için üretime devam---

Ülkemiz için üretime devam

Ülkemiz için üretime devam
26 Şubat 2014 - 04:59 borsagundem.com

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’ye güvenmeye ve ülkenin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerin söyledi

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 25’inci Vergi Haftası kapsamında düzenlediği törende en çok vergi veren mükellefler ödüllendirildi. 2012 yılının Gelir Vergisi rekortmenleri arasında yer alan Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Suna Kıraç, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla düzenlenen törene, Koç Topluluğu ve Koç Ailesi’nin temsilcileri ödüllerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun elinden aldı.

VEHBİ KOÇ DEMİŞTİ

Törende Mustafa Koç, uzun yıllardır Koç Ailesi üyelerinin vergi rekortmenleri listesinin en üst sıralarında bulunmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. “Koç Topluluğu’nun kurucusu merhum Vehbi Koç, vergi gelirlerinin artabilmesi amacıyla vergi ödeyenlerin isimlerinin açıklanmasının yararlı olacağını belirtmişti. Vehbi Koç’un ısrarları 1964 yılında karşılık buldu ve Vergi Usul Kanunu’nda yapılan düzenlemeyle vergi ödeyenlerin listeleri açıklanmaya başlandı” diyen Koç, Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin vergi gelirlerinin yüzde 9.4’ünü karşıladığını, 2012 yılında Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 5 mükellefin Koç Ailesi üyelerinden oluştuğunu vurguladı. Koç, şöyle devam etti: “Hem Türkiye’nin hem de Koç Topluluğu’nun geleceği için hedefimizde daima üretim ve yatırım var. Ne mutlu ki, senelerden beri üretim, yatırım ve istihdama önem veriyoruz. Ülkemize güvenmeye ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NE KULUÇKA MERKEZİ

Girişimcilik faaliyetlerinin merkezi olarak hizmet vermeyi amaçlayan ‘Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ Rumelifeneri Kampüsü’nde kuruldu. Merkez,  Koç Üniversitesi öğrenci, akademisyen ve mezunlarının sürdürülebilir ve  ölçülebilir sosyal ve teknolojik içerikli girişimler başlatmasına destek verecek. Koç Üniversitesi’nin açıklaması göre, merkezin üniversite, öğrenci, mezun ve akademisyenlerine, ilerleyen dönemde ise şirket ve girişimcilere açılması planlanıyor. Merkez’in üst kurulunda Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Esas Holding ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Yatırımcı ve Vodafone Kıbrıs eski CEO’su Hüsamettin Bayazıt ve Café Nero Türkiye Yönetici Ortağı Işık Keçeci Aşur yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)