E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜlkeler sırada Türk SİHA'lar NATO'da---

Ülkeler sırada Türk SİHA'lar NATO'da

Ülkeler sırada Türk SİHA'lar NATO'da
05 Aralık 2021 - 09:49 borsagundem.com

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’ya yapılan satışla ilk kez Türk malı SİHA’ların bir NATO-AB üyesinin envanterine gireceğini, bunun önemli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Polonya’nın ülkemizden SİHA almasıyla ilk kez bir NATO ve AB üyesinin envanterine bu ürünleri katması önemli. İsimlerini vermek istemiyorum ama çok sayıda ülkeyle temaslarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayinde Küresel Stratejiler Konferansı 21’in açılışında konuşan Çavuşoğlu özetle şu mesajları verdi:

Sahada güçlü olmanın yolu yerli, milli, etkin ve bağımsız bir savunma sanayisine sahip olmaktan geçiyor. Burada üç hususun altını çizmek istiyorum. İlk olarak, milli bir savunma sanayi, ulusal güvenliğimizin olmazsa olmazıdır. Bugün savunma sanayimizde yüzde 80 yerlilik oranına ulaştık. Caydırıcı güç arttıkça, savaş riski azalır. Hasımlarınız harekete geçmek için kırk kere düşünmek zorunda kalır. Güçten gelen caydırıcılık barışa hizmet eder.


2.8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle de şöyle konuştu:

Savunma ve Havacılık sektörü yüksek katma değerli ve yüksek birim fiyatlı ihracat gerçekleştirdi. İlk 11 ayda bir önceki yıla göre yüzde 40 artışla 2.8 milyar Dolar ihracat gerçekleştirildi. 6 kıtada 172 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ortalama ihracat mesafesi 5 bin 400 kilometre oldu. Bu ihracatçılarımızın başarısını gösteriyor. Stratejik çalışmamızda, savunma ve havacılık sanayinin ihracat artışını sürdüreceğini öngörüyoruz. Hatta 2020-2030 dönemi ihracatı en hızlı artacak sektör olarak tahmin ediyoruz.

Azerbaycan ordusu, Bayraktar SİHA'larla tatbikat yaptı

SİHA'ların 'gözlerinde' milli değişim

Teröristlerin korkulu rüyası: İHA, SİHA ve İKU

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil05 Aralık 2021 22:12

    2.dünya savaşında almanya moskovaya girmek için saldırı hazırlığını 600 bin tank ve 4.5 milyon asker yığınağı yaparak yapmış almanya ingiltere londraya saldırı için 4000 uçak kullanmış londrayı bombalayan 3000 uçak radarların becerisi ile ingilizler tarfından düşürülmüş.Ruslar almanları 20 milyon asker kaybı  verip yenmiş Rusların tarihi düşmanı Polanya'ya 20 siha iha vermek ile rusya ya ne yapılabilir ancak rus yaptırımlarına kapı açılır uçak düşürme kırizi gibi  sonra Putinin ayağına kadar gider saatlerce konuşmak iiçin beklersiniz buktırdınız yaptığınız yanlışlar ülkeye sürekli zarar veriyor bir işinizde ülkenin menfaatine olsun 

  • serok agopyan05 Aralık 2021 19:29

    sihalar yasaklansın yerine F35 uçakları kullanılsın.barış ve özgürlük için ,demokrasi için bu şarttır.herşey güzel olucak.hedef 2023.

  • adil05 Aralık 2021 17:52

    boş beleş işler lokal operasyon araçlarını dünyayı ele geçirecek savaş aletleri gibi sunmanın kime ne faydası var 20 tane üretip polanyaya 30 tane üretip ukraynaya satınca kaç para kazanıyorsunuz yine cep doldurma işlerinin peşindeler Rusyanın düşmanlarını silahla donatmak rusya yaptırımlarına neden olursa  ülkenin doğalgaz ithali sebzemey ve satışı turizm gelirlerinden kaybedeceği para ne kadar olacak bir işinizde ülke menfaatine olsun

  • ALİ KODUŞ05 Aralık 2021 19:30

    Senin gibi malesef bu ülkede fosil zihniyetliler kaldı demek ki.bir tanesi 10 milyon dolar bir ilimizdeki toplam tarım ürünün satsan 10 milyon dolar yapmaz zivri zekalı.rusya doğalgazı keser ise bizde vanayı keseriz sonra iran veya azerbeycandan tamamını alırız.biz rusya ya rusya da bize muhtaç.rus silahları ile bizim askerleri saldırınca sen sesini neden çıkartmıyorsun.otur oturduğun yerde.her şeyin alternatifi vardır.

  • Bir yorum05 Aralık 2021 19:19

    Nasıl boş beleş? dangalak! Terörist karakol basıyor  yardım  için gidenlere ayrı pusu kurulup onca Askerimizi şehit ettiler şimdi canlarına okuyoruz bu it boş diyor. Senin gibi boş beleş itler nefes alıp verip oksijen harcamasa  çok güzel olur.  

  • RAMO CANCAN05 Aralık 2021 11:34

    Kemal ve meral bunları rüyalarında dahi yapamazlar.

  • BORSACI05 Aralık 2021 10:17

    iftihar duyuyorum yapanların eline emegine saglık daha iyilerini bekliyorum.