E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜlke topraklarımızın yüzde 22,5'i yüksek çölleşme riski altında---

Ülke topraklarımızın yüzde 22,5'i yüksek çölleşme riski altında

Ülke topraklarımızın yüzde 22,5'i yüksek çölleşme riski altında
17 Haziran 2022 - 14:31 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü için bir mesaj yayınladı.

Bakan Murat Kurum Mesajında; küresel ısınma, iklim değişikliği, çölleşme, arazi bozulumu, biyolojik çeşitlilik kaybı ve kuraklığın çağımızın en önemli sorunları arasında olduğunu anımsatan Bakan Kurum, günümüzde, küresel arazi kaynakları üzerindeki baskının her zamankinden daha fazla olduğunu ve bu baskının artarak devam ettiğini bildirdi.

Kurum Türkiye’nin coğrafi konumu, topoğrafik, klimatik ve toprak özellikleri nedeniyle çölleşme ve kuraklıktan en fazla etkilenecek ülkeler arasında yer aldığını açıkladı.

Erozyona karşı yürütülen çalışmalar sayesinde 50 yıl içinde erozyona uğrayan toprak miktarını yıllık 500 tondan 140 tona düşürdüklerini hatırlatan Kurum, çölleşmeye karşı da benzer bir mücadele verileceğini duyurdu.

Çölleşme Hassasiyet Haritasına göre Türkiye topraklarının yüzde 22,5’inin yüksek çölleşme riski altında olduğunu söyleyen Kurum, 2030 yılına kadar sürecek bir Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı’nın uygulamada olduğunu belirtti.

Bakan Murat Kurum'dan 'Atatürk Havalimanı' açıklaması

 

Bakan Murat Kurum korona virüse yakalandı

 

Bakan Murat Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen17 Haziran 2022 17:11

    Eee sizin bunda payınız çok yüksek her yeri betonlaştırdınız, dereleri heslerle kuruttunuz, verimli tarım alanlarını denizlerimizi mahvettiniz, ranta açtınız bun da mı şimdi CHP zihniyeti diyeceksiniz.

  • Mucize Reis : )17 Haziran 2022 16:07

    Bu kafala hesler ile karadeniz... altın mandenleri ile kazdağları... çok bile dayandılar çöl olmamaya :D heryer beton... bir yağmur yapıyor denize direkt sel olup akıyor... günaydın demek lazım. 

  • vatansever17 Haziran 2022 15:28

    onun icinmi heryerde okaliptus agaclari/bitkisi dikilmekte.hem aciyi cok seviyorum hemde ertesi sabah acitti diyorsunuz ,avrupada ve ingilterede gezmedigim ayak basmadigim yer yok desen olur sadece 3 tane okaliptus agaciyla karsilastim,ki Turkiyeden yuzlerce kat sulak,bu durum sadece bu hukumete agit birsey deyil ,ammaaavelakin cevre duzenlemesi/bakimi hizmeti acisindan 150 sene geriyiz.......ne olur su cennet ulkemizi okaliptuz bitkisinden temizleyin...