E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUlaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokrata çift maaş!---

Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokrata çift maaş!

Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokrata çift maaş!
30 Temmuz 2019 - 08:50 borsagundem.com

Bakan Cahit Turan, CHP’li vekil Ali Mahir Başarır’ın soru önergesine yanıt verirken, Ulaştırma Bakanlığı’nda 9 bürokratın çift maaş aldığını itiraf etti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma Bakanlığı'nda “Çift maaş alan'' bürokratları ortaya çıkardı. CHP Mersin Milletvekili Başarır, soru önergesiyle bakanlık bünyesinde çift maaş alan bürokrat olup olmadığını öğrenmek istedi. Başarır'ın sorusuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan cevap verdi. 

‘ÇİFT DİKİŞE GÖZ YUMUYORLAR'

Bakanlıkta aralarında; son dönemde onlarca insanımızın yaşamını yitirdiği tren kazalarının yaşandığı demiryollarından sorumlu genel müdür vekili, özel kalem müdürü, bakan yardımcısı gibi kişilerin de olduğu 9 bürokratın, kendi maaşlarının dışında yönetim kurulu üyesi sıfatıyla da ikinci maaş aldıkları ortaya çıktı.

İŞTE BAKANLIĞIN VERDİĞİ CEVAPTA ADI GEÇEN O 9 KİŞİ;

CHP Milletvekili Başarır, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) mağduriyetini hatırlatıp, “Vatandaşa hakkı olan emekliliği çok gören iktidar, kendi bürokratlarının çift dikiş maaş almasına göz yumuyor” dedi ve şunları söyledi:

‘İŞSİZLER SESİNİ DUYURAMIYOR'

“Bakan yardımcısı, özel kalem müdürü, genel müdürler ve daire başkanlarına yönetim kurulu üyelikleri ile ikinci maaş veriyorlar. Bu bürokratlara, maaşlarının yanında yönetim kurulu üyesi sıfatıyla, huzur hakkı, maaş, ikramiye, prim, yolluk vs. adları altında ücretler ödeniyor. EYT'liler, atanamayan öğretmenler, çiftçiler, mezun olan işsizler seslerini duyurmak için haykırırken, bu bürokratlara ödenen çifte maaşlar vicdanları yaralıyor.” (Deniz Ayhan/Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emilio30 Temmuz 2019 20:25

    Allah'a havale ediyorum ve helal etmiyorum !

  • Tek ülkümüz ilelebet vatan. TC30 Temmuz 2019 19:58

    Sayın cumhurbaşkanı emekli olunca da çalışıyorlar çift maaş alıyorlar diyordu ya emekliyi görüyorsunuz da bunları niye görmüyorsunuz, müsaade ediyorsunuz. Ki sadece bu bakanlıkta değil çoğunda aynı durumun olmadığı ne malum.

  • Yusuf30 Temmuz 2019 17:33

    Hz. Ömer akşam mesaisi bitince cebinden kendi mumunu çıkarıp yakarmış.amacı devletin mumu yanmasın yetimin hakkı geçmesin diye.hak hukuk adalet bu işte.bu milletin kum tanesi kadar hakkını yiyen şerefsizdir namussuzdur

  • Talha30 Temmuz 2019 20:11

    O devrin inanan, ehil, Allah a koşulsuz iman eden insanlarını bu zamanın müslüman ülkelerinde bulabileceğini düşünüyor musun gerçekten hem de yönetenlerde. Şimdikiler kendi çıkarları uğruna yüzbinleri ölüme götürüyor. Suriye, yemen, libya, ırak daha birçok ülkenin durumu ortada, ekmek bulamadığı için binlerce bebek çocuk kadın yaşlı ölürken arap yarımadası petrol zengin ülkelerin krallarının lüks hayatları ortada, bizimkilerin hali de ortada. Dini kullanarak dine ve devlete ihanet eden sözde vaiz yahudi ajanı feto denen hainler, deaş, bolo haram vb birilerine itlik yapan din düşmanları ile dolmuş müslüman dünyası

  • Misafir 30 Temmuz 2019 15:11

    Ptt as yonetım kurulu üyeleri aylık17500 TL alıyorlar

  • A.Numan KARATAŞ30 Temmuz 2019 12:14

    YENİ BİRŞEY DEĞİLKİ HER ZAMAN BOYLEYDİ ZATEN Belediyeler ve bakanlıklardaki fazlalıkları boşaltsan yeni bürokrasi kurarsın 

  • haramzadeler30 Temmuz 2019 11:56

    haram olsun şerefsizler....

  • enayi30 Temmuz 2019 09:54

    bu bizlere az bile kim ne isterse Allah ona göre verir 

  • pazarci30 Temmuz 2019 09:48

    coook yanlis ve cook buyuk haksizlik,benim verdigim vergi bana geri hizmet olarak donmesi gerekir.

  • Lale 30 Temmuz 2019 09:06

    Chpli belediye başkanı oğlunu görevden alıp özür diledi. Bakalım akpli bakanlar ne yapacak

  • Ad30 Temmuz 2019 10:28

    Tepki olmasaydi oda devam edecekti devletin mali deniz yemeyen keriz