E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUkrayna'ya kredi verilecek---

Ukrayna'ya kredi verilecek

Ukrayna'ya kredi verilecek
12 Şubat 2015 - 13:20 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, "Ukrayna ile 17,5 milyar dolarlık ekonomik reform programı konusunda anlaşma sağlandı" dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF'nin Ukrayna'ya sağlanacak toplam 40 milyar dolarlık paketin parçası olarak, 17,5 milyar dolarlık finansman imkanı üzerinde anlaşma sağlandığını bildirdi.

Lagarde yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna hükümetiyle dört yıl süreli yeni bir fon üzerinde anlaşma sağlandığını ve kararın IMF İcra Kurulu tarafından da onaylanması gerektiğini ifade etti.

Lagarde, yeni anlaşmanın Ukrayna'da ekonomik istikrarın hızlıca desteklenmesini sağlayacağını belirterek, "Çeşitli kaynaklardan yaklaşık 40 milyar dolara ulaşacak finansman paketinin 4 yıl boyunca sürmesi tahmin ediliyor. Bu iddialı ve zor bir program ancak Ukrayna ekonomisi için dönüm noktası olabilir. Ukrayna'nın tarihinde, ülke ekonomisini ileri götürecek kritik öneme sahip önemli bir fırsat sunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Programın, kapsamlı ve güçlü aynı zamanda da yüksek riske sahip olduğuna dikkati çeken Lagarde, şunları kaydetti:

"Temel risk; yatırımcı güveni ve piyasaları etkileyebilecek jeopolitik gelişmeler. Bu nedenle program, doğudaki çatışmanın etkisini hafifletecek tamponlar için ılımlı makroekonomik varsayımlara dayanıyor. Kuşkusuz, insanlar için kritik öneme sahip olan makroekonomik istikrarı ve büyüme konusunda umutları artırarak, istikrarı sağlayacak olan şey çatışmanın çözümüdür."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)