E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'nın doğusunda şiddetli patlama---

Ukrayna'nın doğusunda şiddetli patlama

Ukrayna'nın doğusunda şiddetli patlama
18 Şubat 2022 - 19:27 borsagundem.com

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te bir araç infilak etti. Donetsk'teki patlama ayrılıkçıların kullandığı kamu binasının yakınlarında oldu

Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişime yaşandı. TASS Haber ajansı, ayrılıkçıların kontrolünde olduğu belirtilen Donetsk merkezinde hükümet binası yakınında araç patladığını bildirdi. Patlamada ölen ya da yaralananın olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Patlamanın, Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümet Binası yakınında meydana geldiği ve yakınlardaki binalarda hasar oluşmadığı da gelen bilgiler arasında.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Acil Durumlar Bakan Vekili Vasiliy Çupriyan'a Donetsk ve Lugansk'tan gelecek sığınmacıların kabulü için Ukrayna sınırındaki Rostov Bölgesi'ne gitme talimatı verdiğini açıkladı.

LUHANSK HALK CUMHURİYETİ LİDERİNDEN ÇAĞRI: RUSYA'YA GİDİN

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbass Bölgesi’nde Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik ve Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Ukrayna’daki gerilim zirveye ulaşırken tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden bölgede yaşayan halka Rusya’ya gitme çağrısında bulundu.

Luhansk lideri Paseçnik yaptığı açıklamada, "Sivil nüfusta can kayıpların önüne geçmek için seferberlik emri olmayan ve sosyal yaşam desteği olmayan ülke sakinlerini en kısa sürede Rusya’ya gitmeye davet ediyorum." dedi.

"RUSYA KABUL ETMEYE HAZIR"

Açıklamasının devamında Rusya’nın halkını kabul edeceğini duyuran Paseçnik, “Rusya, Luhansk Halk Cumhuriyeti sakinlerini kabul etmeye hazır” dedi.

Paseçnik ayrıca ülkesinde silah kullanabilen herkesi direnmeye davet etti. Donetsk Halk Cuhmuriyeti Lideri Denis Puşilin ise açıklamasında, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yakında orduya taarruza geçmesi, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin topraklarını işgal etme planını uygulaması için bir emir verecek. Düşmanın silahlı kuvvetleri muharebe düzeninde ve Donbass'ı zorla ele geçirmeye hazır. Bu nedenle 18 Şubat’tan itibaren nüfusun kitlesel olarak Rusya’ya çıkışı organize edildi” ifadelerini kullandı.

UYARI SİRENLERİ ÇALMAYA BAŞLADI

Öte yandan Donbass Bölgesi’ne sınırı bulunan Roskov kenti ve Kırım yönetimi temsilcileri de açıklama yayınlayarak, Kırım ve Rostov kentlerinin Donbass sakinlerini ağırlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Donbass Bölgesi liderlerinin yaptığı açıklamalardan sonra bölgedeki tüm kentlerde uyarı sirenleri çalmaya başladı. Donbass halkında paniğe neden olan açıklama ve siren seslerinin ardından Donbass Bölgesindeki halkının evlerini terk etmek için hazırlıklara başladığı ve uzun ATM kuyrukları oluşturduğu öğrenildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Donbass’taki tahliye haberlerine ilişkin, “Bilmiyorum, herhangi bir bilgiye sahip değilim” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Stoltenberg ile Rusya-Ukrayna krizini görüştü

 

Putin'den Ukrayna'ya flaş mesaj

 

Reznikov: Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı olasılığı düşük

 

Rusya: Ukrayna sınırındaki birlikler çekiliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Şubat 2022 20:51

    Gece TC saat 12,00 gibi  Biden konuşması açıklaması olacak Rusya ya karşı... Yarın Rusya nın olası tatbikatı söz konusu. İlgili topraklarda özerk devet bağımsızlığı, kurulu mu vb. taktiğini Rusya deneyecek gibi. Pazartesi ABD piyasa kapalı olması lazım. Bu arada. Bu gece eller telefon da :D pek kafa dağılmayacak gibi.