E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'nın doğusu için ateşkes---

Ukrayna'nın doğusu için ateşkes

Ukrayna'nın doğusu için ateşkes
26 Temmuz 2020 - 22:53 borsagundem.com

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk milis güçlerinin başındaki isimler bu gece yarısından itibaren ateşkes uygulayacaklarını duyurdu

Ukrayna’nın doğusunda bağımsızlık yanlısı milisler, Kiev güçleri, buradaki bağımsızlık yanlısı milislere karşı 2014’ten beri askeri operasyon yürütüyor.

Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ile Lugansk bölgeleri, yarın itibarıyla Kiev hükümet güçlerine karşı tam ve süresiz ateşkes ilan edeceklerini açıkladı.

Donetsk güçlerinin başındaki Denis Sinenkov denetimindeki milislere yönelik mesajında, “Tüm askerlere, 27 Temmuz 2020 00:01 itibarıyla tabancalar dahil tüm silahların kullanılmasını yasaklıyorum” dedi.

Sinenkov söz konusu emrinin birliklerin tümüne iletildiğini, tüm komutanların kendi güçlerini bilgilendirdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Tüm temas hattı boyunca komutanlarımız varılan anlaşmaya uyulup uyulmadığını kontrol edecektir. Karşı tarafın milis güçlerimize karşı salgırgan eylemlerde bulunması halinde, bu yönde bir emir alınırsa gereken eylemlere girişmeye hazır olacağız.”

Lugansk milis güçlerinin başındaki Yan Leşenko da bu gece yarısından sonra tüm temas hattında ateşkes uygulayacaklarına dair bir açıklama yaptı.

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların sona erdirilmesi için oluşturulan temas grubu bu hafta Belarus’un başkenti Minsk’te yaptıkları görüşmelerinde bölgede ateşkes sağlanması için yeni tedbirler üstünde anlaşmıştı.

Ukrayna’nın doğusunda Kiev güçleri, buradaki bağımsızlık yanlısı milislere karşı 2014’ten beri askeri operasyon yürütüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)