E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Ukrayna'dan flaş Türkiye açıklaması---

​Ukrayna'dan flaş Türkiye açıklaması

​Ukrayna'dan flaş Türkiye açıklaması
20 Mart 2014 - 19:52 borsagundem.com

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Büyükelçisi Yuri Klimenko Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi  nezdindeki Büyükelçisi Yuri Klimenko, Türkiye'nin Ukrayna ve Kırım'daki son  gelişmelerle ilgili takındığı güçlü pozisyonu takdir ettiklerini belirterek,  Türkiye'nin Ukrayna'nın müttefiki olduğunu söyledi.

Klimenko, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.
Kırım'da yapılan referandumun yasal olmadığını ve Rusya'nın  silahlarının gölgesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Klimenko, Rusya'nın  yaptıklarının açık bir şekilde uluslararası hukukun ihlali olduğunu kaydetti.
Bölgede durumun giderek kötüleştiğini vurgulayan Klimenko, Rusya'nın  Ukrayna'nın doğusu ve güneyini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.
Rusya'nın Sovyet tarzı uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini ifade  eden Klimenko, barıştan yana bir ülke olarak Rusya'yla diyaloga hazır olduklarını  da belirtti.

Kırım Tatarları
Bir basın mensubunun Türkiye'nin bölgedeki kriz ve Kırım Tatarları ile  ilgili tutumu konusundaki sorusu üzerine Klimenko, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri  Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı son açıklamaya dikkati çekerek, "Türkiye'nin  son gelişmelerle ilgili takındığı güçlü pozisyonu takdir ediyoruz. Türkiye bizim  stratejik müttefikimiz. Türkiye ile stratejik işbirliğimiz var" dedi.

Türkiye'nin, Rusya'nın tutumuyla tehdit edilen Kırım Tatarları'nı  aktif olarak desteklediğine işaret eden Klimenko, Kırım Tatarları'nın daha önce  de bölgeden sürüldüklerini ve pek çoğunun Türkiye'ye sığındığını anımsattı.

Uluslararası toplum
Bölgedeki durumun incelenmesi için her türlü uluslararası örgütün  göndereceği heyetlere de açık olduklarını vurgulayan Klimenko, "Bu süreçte  uluslararası toplumun desteğine tamamıyla güveniyoruz" dedi.
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı bir ekonomik savaş da başlatabileceğine  işaret eden Klimenko, Rusya'nın bunu daha önce de denediğini anımsatarak,  "Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)