E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'dan çok kritik Kırım açıklaması---

Ukrayna'dan çok kritik Kırım açıklaması

Ukrayna'dan çok kritik Kırım açıklaması
12 Mart 2021 - 01:59 borsagundem.com

Ukrayna, "Kırım'ın Kurtarılması ve Yeniden Entegrasyonu Stratejisi"ni kabul etti

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya tarafından 2014'te yasa dışı şekilde ilhak edilen Kırım ile ilgili çok kritik bir açıklama yaptı. Kuleba, "Kırım'ın Kurtarılması ve Yeniden Entegrasyonu Stratejisi"ni kabul ettiklerini duyurdu.

Kuleba, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kırım'ı yasal olmayan şekilde ilhak ettiği 2014'ten bu yana gerekli olan tarihi bir belgeyi kabul ettiklerini bildirdi.

Kırım'ın Kurtarılması ve Yeniden Entegrasyonu Stratejisinin kabul edildiğini belirten Kuleba, "Mesajımız açık, yalnızca dünyayı Kırım'ın bize geri dönmesi için yardım etmeye çağırmıyoruz, aynı zamanda Ukrayna (Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy liderliğinde kendi sistematik çabalarını da gerçekleştiriyor." ifadesini kullandı.

Kuleba, Kırım'ın geri kazanılması için 3 adım olduğunu kaydederek, "İlki bugün onaylanan Strateji, ikincisi Sağlamlaştırma: Kırım Platformundaki partnerlerle ortak gayretlerimiz ve üçüncüsü Sinerji: Kırım'da uluslararası hukukun ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün tekrar sağlanması." değerlendirmelerinde bulundu.

ABD'den Rusya'ya 'Kırım' uyarısı

 

Putin yasa dışı ilhak ettiği Kırım'a gidecek

 

Erdoğan: Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımıyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)