E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'daki referandumun sonucu belli oldu---

Ukrayna'daki referandumun sonucu belli oldu

Ukrayna'daki referandumun sonucu belli oldu
27 Eylül 2022 - 23:56 borsagundem.com

Ukrayna’daki ayrılıkçıların referandumundan "Rusya’ya katılma" kararı çıktı

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenen referandumlarda "Rusya'ya bağlanma" kararının çıktığı aktarıldı.

Rusya'nın kontrol altındaki Donbas, Herson ve Zaporijya bölgelerinde 23 Eylül'de Rusya’ya katılmak için başlayan referandumlar sona erdi.

Bölgelerdeki sözde seçim komisyonlarının kesin olmayan verilerine göre, sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti'ndeki referandumda oyların yüzde 100’ü sayıldı. Oylamaya katılanların yüzde 98,42’si Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullandı.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki referandumda oyların yüzde 56,85’inin sayıldığı ve bunların yüzde 94,75’inin Rusya’ya katılmak için oy kullandığı belirtildi.

Rus ordusunun kontrol altına aldığı Herson bölgesinde düzenlenen referandumda oyların tamamı sayıldı. Referanduma katılanların yüzde 87,05'i Rusya’ya bağlanmaktan yana oy kullandı.

Zaporijya bölgesindeki referandumda ise oyların tamamının sayıldığı ve oylamaya katılanların yüzde 93,11’inin Rusya’ya katılmak için oy kullandığı ifade edildi.

Tartışmalı referandum: Rus askerler kapı kapı dolaşıp soru yöneltiyor

 

Rus işgali altındaki bölgelerde tartışmalı referandum başladı

 

Dışişleri'nden referandum açıklaması: Endişe verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zanğoç28 Eylül 2022 04:54

    İşlem bitmiştir sırada başka işgal edelecek yerler var 🦾🦾🦾🦾🦾🦾🤮🤮🤮🤮😛😛😛😍😍😍

  • öneri güleni28 Eylül 2022 01:14

    sen çok yaşa putin paşa . sepet sepet yumurta sakın nükleer i unutma

  • Seçim sonucu ve sonrasında neler olacak28 Eylül 2022 00:12

    Zaten böyle olacağını tahmin ediyordu uzmanlar. Şimdi ne olacak acaba, Rusya ne yapacak. Acaba antlaşma için Ukrayna ile masaya oturmak için firsat veriyoruz mu diyecek. Merakla bekliyoruz bakalım. Ama çoğu ulke bu sonuçları kabul etmez sanırım