E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna, Türkiye'den satın aldığı İHA'ların fotoğrafını yayınladı---

Ukrayna, Türkiye'den satın aldığı İHA'ların fotoğrafını yayınladı

Ukrayna, Türkiye'den satın aldığı İHA'ların fotoğrafını yayınladı
22 Ekim 2019 - 13:21 borsagundem.com

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne tesliminden sonra Ukrayna Hava Kuvvetleri fotoğraflarını paylaştı.

Baykar Savunma ile Ukrayna Hükümeti arasında Ocak 2019’da, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin keşif, gözetleme ve vuruş kabiliyetinin arttırılması için 6 adet Bayraktar TB2 SİHA, 3 adet yer kontrol istasyonu, MAM-L mühimmatı ve ilgili ekipmanların tedarikini kapsayan 50 milyon dolardan fazla değere sahip bir anlaşma imzalanmıştı. 

Geçen Mart ayında İHA’ların ilk 3’ünün teslimatı tamamlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde 3 İHA daha teslim edildi. Gerçekleşen testlerin tamamlanmasıyla birlikte Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı silahların tamamı, Ukrayna Savunma Bakanlığı envanterine geçmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah22 Ekim 2019 23:19

    İlerde savaş uçağı da üretir ülkemiz fakat zor süreç sabırlı olunursa dünyanın en iyisini üretir bizim ülkemiz güveniyorum türk bilim adamlarına.

  • Ahmet tecer23 Ekim 2019 09:11

    ÜRETİR DE ŞUAN  DÜNYANIN  EN GÜVENİLMEZ ÜLKESİ İNGİLTERE İLE BERABER ARGESİNİ YAPIYOR,  OSMANLI ZAMANINDA PARASINI VERDİĞİMİZ GEMİLERİ BİZE VERMEMİŞTİ. GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.

  • berk22 Ekim 2019 17:30

    Samancılar ne diyor bu işe?Karalayacak bir şey bulurlar illaki.

  • turkey22 Ekim 2019 15:20

     :) 

  • SÜLEYMAN AYKUT22 Ekim 2019 13:42

    1600 LÜ YILLARA DEĞİN EN GÜÇLÜ SİLAHLAR BİZDEYDİ. SİLAHIN GÜÇLÜYSE DÜNYADA SÖZÜNÜZ GEÇER. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM...