E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Tarım Bakanından küresel fiyat artışları uyarısı---

Ukrayna Tarım Bakanından küresel fiyat artışları uyarısı

Ukrayna Tarım Bakanından küresel fiyat artışları uyarısı
04 Nisan 2022 - 14:49 borsagundem.com

Ukrayna Tarım Bakanı Mykola Solskyi, bu yıl büyük hasat beklendiğini ve ülkesinin tahıl ihraç edebileceğini umduğunu söyledi.

Ancak Bakan Solskyi, savaşın devam etmesi halinde tarım ürünlerinin tüm ülkeler için yükseleceği konusunda uyardı ve tarım alanları için gerekli olan yakıt açısından durumun zor olduğunu bildirdi.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, savaştan önce, Ukrayna dünyanın dördüncü en büyük mısır ihracatçısıydı. Ayrıca Rusya ve ABD’den sonra üçüncü en büyük buğday ihracatçısı olma yolundaydı.

Rusya ve Ukrayna, dünya buğday ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiriyor.

ABD Başkanı Joe Biden da, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından gıda kıtlığının yaşanacağı konusunda uyardı.

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’daki savaşın yol açtığı gıda krizlerinin en çok etkilenen ülkelerdeki sıkıntıları azaltmak için ‘Çiftlik’ (Farm) girişiminin başlatıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Ukrayna’daki savaşın devam etmesi durumunda yetersiz beslenen insan sayısının mevcut ve önümüzdeki iki yılda 8 milyon ila 13 milyon arasında artabileceği konusunda uyardı.

ABD, Hindistan ve Avrupa buğday ihracatını kısmen telafi edebiliyorken, ayçiçek yağı ve mısır konusunda sıkıntı hala sürüyor.

Rus tahıl ihracatçıları ödemeleri ruble olarak istiyor

 

Rusya'nın istikrarlı buğday ihracatı, yerel tahıl fiyatlarını yükseltti

 

15 milyon ton tahıl piyasadan çıkacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)