E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna savaşının kaderini değiştirecek iddia---

Ukrayna savaşının kaderini değiştirecek iddia

Ukrayna savaşının kaderini değiştirecek iddia
18 Mart 2022 - 12:38 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşında dördüncü haftaya girilirken inanılmaz bir iddia ortaya atıldı. Ukrayna karşısında büyük bir direniş ile karşılaşan ve moralleri bozulan Rus askerleri, savaşmamak için kendi bacaklarına sıkıyor denildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 23’üncü gününde ülkede çatışmalar sürerken, ABD’nin tahminlerine göre, bugüne kadarki çatışmalarda Rus tarafından 7 binden fazla asker öldürüldü.

Beklenenden çok kayıplar veren Rus askerleri daha önce yaptığı açıklamalarında, evlerine dönmeleri halinde öldürülmekten korktuklarını söylemişti.

Ağır cezalar uygulanıyor

Rusya’nın sahayı terk eden askerlere ağır cezalar uyguladığı biliniyor. Askerler kendi canlarının yanı sıra ailelerinin ölümüyle de tehdit ediliyor.

Belarus merkezli yayın kuruluşu NEXTA ise, Rus birliklerin kendi aralarında yaptığı iddia edilen bir konuşmayı yayınladı. Konuşmada, çaresiz Rus birliklerinin kendilerini bacaklarından vurmak için Ukrayna silahlarını aradığı ortaya çıktı.

12 Mart cumartesi günü kaydedilen ve ilk kez yayımlanan görüşmelerde, bir Rus askeri, “14 gündür bize ateş ediyorlar. Korkuyoruz. Zorla evlere giriyoruz, yiyecek çalıyoruz ve sivilleri öldürüyoruz. Rus subaylar artık dayanamıyor. Evlerine dönebilmek için kendilerini bacaklarından vurdular. Her yer ceset dolu…” dedi.

ABD istihbaratı da, Rus birliklerinin moralinin son derece bozuk olduğunu ve araçlarını bırakıp ormana kaçmaya başladıklarını öne sürdü.

Orduda ve yönetimde moraller bozuk

Rusya’nın Ukrayna’da karşılaştığı ve beklediğinden oldukça fazla olan bu direnişin orduda ve Moskova yönetiminde moralleri bozduğu öne sürüldü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’İn başarısızlık nedeniyle yaklaşık 20 üst düzey generali de cepheye yolladığı iddia edildi. En son gelen açıklamalar da bu generallerden 4’ünün öldüğünü doğruladı.

Obama’nın başkanlığı sırasında Pentagon’un Rusya ve Ukrayna’dan sorumlu üst düzey yetkilisi Evelyn Farkas savaşın 23’üncü gününde konuyla ilgili olarak, “Bu tür kayıplar moral ve birlik uyumunu etkiler. Özellikle askerlerin ‘neden savaştıklarını tam olarak anlayamadıkları’ bu tarz savaşlarda.” dedi.

Putin, Zelenskiy ile görüşebileceğini söyledi

 

Zelenskiy'den Rus ordusuna katılmak isteyenlere uyarı!

 

Barış görüşmeleri ne zaman sonuçlanır? Ukrayna cephesi tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt18 Mart 2022 15:17

    Bizde yedik orta oyunu oynanıyor ve tek merkezden yönetilen haberciler bunu böyle haber yapıyor. Almanlarda SSCB sınıra dayanana kadar savaşı kazandıklarını sanıyordu.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Mart 2022 13:59

    abd biraz daha ağır silahlar verir ise rusya büyük darbeler alır.

  • Vatandaş18 Mart 2022 15:23

    ABD nin silah satışından avantamı alıyorsun be mübarek.