E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna savaşı kazanabilir---

Ukrayna savaşı kazanabilir

Ukrayna savaşı kazanabilir
07 Nisan 2022 - 10:59 borsagundem.com

Pentagon sözcüsü John Kirby, Rusya lideri Vladimir Putin'in "stratejik hedeflerinin hiçbirini gerçekleştiremediğini", Ukrayna’nın savaşı kazanabileceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Rus ordusunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Çernihiv bölgesinden tamamen çekilmiş olduğunu açıkladı. 

Pentagon'dan bir yetkili "Kiev ve Çernihiv yakınlarındaki Rus güçlerin bölgeden çekilmesi tamamlandı. Bu güçler Belarus ve Rusya'da yeniden toplanmak üzere çekildiler" dedi. Geri çekilen Rus askeri sayısının yaklaşık 24 bin olduğu belirtilirken, bir başka üst düzey Pentagon yetkilisi ise Rus güçlerin ileride Kiev’e geri dönüp dönmeyeceği bilmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Sözcü'de yer alan habere göre, Pentagon sözcüsü John Kirby de, Rusya lideri Vladimir Putin'in "stratejik hedeflerinin hiçbirini gerçekleştiremediğini" belirtti; "Sadece az nüfuslu merkezlerde kontrolü alabiliyor. Harkov'u da ele geçiremedi" dedi. Ukrayna direnişinin gücüne dikkat çeken Kirby, “Elbette Ukrayna kazanabilir. Putin ne Kiev'i alabildi, ne hükümeti devirebildi” diye konuştu.

Donbas'tan kaçışlar hızlandı

İstanbul'da düzenlenen barış görüşmeleri sonrasında Kiev çevresinden çekilerek önemli bir kısmı Moskova yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde olan doğudaki Donbas bölgesine yoğunlaşacağını açıklayan Rusya'nın Ukrayna’ya gönderdiği 130 taburun 80’den fazlasının hala ülkede olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan saldırıların artacağı beklentisi nedeniyle Donbas'tan kaçışlar hızlandı. Binlerce kişi bölgeden ayrılmak üzere yola koyulurken Ukraynalı yetkililer de bölge halkına hala zaman varken başka yerlere gitme çağrısında bulundu.

Rusya Ukrayna’nın doğusunda taarruza hazırlanıyor

 

NATO: Putin’in vazgeçtiğini düşünmüyoruz!

 

AB Rusya'ya petrol ambargosu uygulayacak mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)