E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna Rusya'ya 48 saat verdi---

Ukrayna Rusya'ya 48 saat verdi

Ukrayna Rusya'ya 48 saat verdi
11 Şubat 2022 - 19:53 borsagundem.com

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "Rusya’ya askeri faaliyetlerini açıklaması için 48 saat mühlet verdik" ifadelerini kullandı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimtro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapması için 48 saat mühlet verdiklerini, aksi takdirde, Viyana Belgesi'ne taraf ülkeler nezdinde olağanüstü toplantı talep edeceklerini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimtro Kuleba, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere İlişkin Viyana Belgesi doğrultusunda, Rusya’dan açıklama beklediklerini belirtti.

Viyana Belgesi’ne göre, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerine dair detaylı açıklama yapması gerektiğine işaret eden Kuleba, "Rusya'dan, Ukrayna sınırlarına yakın bölgelerde ve geçici olarak işgal edilen Kırım'daki askeri faaliyetleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmasını istedik. Rusya’nın yanıt vermek için 48 saati var." ifadesini kullandı.

Kuleba, Rusya’nın belirlenen süre kapsamında yanıt vermemesi halinde Viyana Belgesi'nin diğer katılımcı devletlerine başvurarak olağanüstü bir toplantı düzenlenmesini talep edeceklerini duyurdu.

AB'den Ukrayna'ya mali destek kararı

 

ABD'den Çin'e 'Ukrayna için aracı ol' çağrısı

 

Ukrayna Rusya’yı Azak Denizi ve Kerç Boğazı’nı kapatmakla suçladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öz sermaye 13 Şubat 2022 15:29

    Öz sermayesi ekside olan kağıtlardan uzak durun öz sermayesi çok güçlü kağıtlar en sağlamdır

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Şubat 2022 22:36

    ABD ve rusya bence kendi aralarında anlaştılar.abd ukrayna yı yem olarak rusya nın önüne attı parçalattıracak. her iki ülke diğer ülkeleri korkutarak amaçları tüm ülkelere silah satmak olduğunu düşünmekteyim.Altın güzel yükseldi borsalar ise fena düşmüş durumdalar şuanda.

  • Kaan11 Şubat 2022 23:03

    AL BENDEN DE OKADAR İMZA --/_/----::

  • Ferdi11 Şubat 2022 21:37

    Ve borsalar çakıldı petrol uçtu

  • Aloo11 Şubat 2022 20:47

    Dayı nabacan 48 saat kafamı tutacan füze mi gönderecen

  • ROKET ADAM11 Şubat 2022 20:09

    eceli gelen hav hav cami duvarına işermiş.