E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUkrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı---

Ukrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı

Ukrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı
18 Şubat 2022 - 10:20 borsagundem.com

Buğday fiyatlarının vadeli kontratları gerilese de başlıca hububat üreticileri Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin tırmanması buğdayın kayıplarını sınırladı.

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, dünkü seansta güçlü performans göstermesinin ardından geriledi. Fakat Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin yükselmesi kayıpları sınırladı.

Buğday haftalık bazda kazanım elde etmeye hazırlanırken, soya fasulyesi art arda beşinci haftada da artıda seyretti. Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları yüzde 0.4 gerileyerek 8.01 dolar/bushel yani 294.3 dolar/ton seviyesine düştü.

Soya fasülyesi ve mısırda değer kaybı

Soya fasulyesi yüzde 0.1 değer kaybederek 15.93 dolar/bushel yani 585.3 dolar/ton seviyesine geriledi. Mısır yüzde 0.4 değer kaybederek 6.47 dolar/bushel, yani 254.7 dolar/ton seviyesine geriledi.

Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), kısmen Brezilya ve Arjantin'in mısır üretimine ilişkin tahminlerini aşağı çekmesinin etkisiyle 2021/22 küresel mısır üretimi tahminlerini revize ederek düşürdü.

Buğdayda sertifikalı tohum satışı azaldı

 

Buğday fiyatlarında 2010’dan beri en büyük yıllık artış

 

Buğdayda fiyatlar arttı ekmek zammı kapıda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)