E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rus filosuna ait Moskova kruvazörünü vurduk---

Ukrayna: Rus filosuna ait Moskova kruvazörünü vurduk

Ukrayna: Rus filosuna ait Moskova kruvazörünü vurduk
14 Nisan 2022 - 00:15 borsagundem.com

Ukrayna makamları Neptun füzesiyle Karadeniz'de Rusya'ya ait Moskova adlı kruvazör gemisini vurdukları, şu anda geminin yandığını duyurdu


Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'nın Odessa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Maksim Marçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna silahlı kuvvetlerince fırlatılan iki Neptun seyir füzesinin Rus filosuna ait Moslova kruvazör gemisine isabet ettiğini belirterek, bunun sonucunda gemide yangın başladığını kaydetti.

Marçenko, çok ciddi bir hasar gören kruvazörün tahmini mürettebat sayısının 510 olduğunu ifade etti.

Öte yandan Ukrayna basını, Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde Yılan Adası'ndaki Ukrayna askerlerine saldırı düzenleyen Moskova kruvazörünün, 2014'teki Kırım'ın yasa dışı ilhakı sırasında Ukrayna gemilerinin sahilden ayrılmasını da engellediğini bildirdi.

Dünya Bankası'ndan Ukrayna için yeni paket hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Nisan 2022 12:06

    tam teknolojı savaşı. koskoca gemi uygu kordinatları + gelişmiş uzun menzil akıllı füzelerce tam isabet burulabiliyor... Eskidendi Seyit onbaşı ve destansı insansı atışlar.. o bakımdan çok çok ileri teknolojı ile donanmalı kendi yazılım ve toknolojımızı geliştirmeliyiz. ABD bile bu işi anladı. Eskiden uçak gemileri ile işlerini yaparken, yaa iş değişti gemi batabilen bir silah sistemi bol bol üsler ile nato ile hamleler ederek ilerlemeliyim demeye başladı. Bu bağlamda f35 lerimizi hala vermemeleri bilerinden diretmemesi çok büyük hata diye düşünüyorum. Acilen f35 lerin alınması için adımlar atılmalı. f16 attım 2000 model otomobıl ve peknolojısı, f 35  2022 model otomobil ve teknolojısı  gibi düşün...