E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz---

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz

Ukrayna ordusu ve Zelenskiy arasında kriz
06 Temmuz 2022 - 10:37 borsagundem.com

24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'da Rus ordusuyla yaşanan savaş ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalara yol açarken, Ukrayna yönetimi içinde de ciddi bir kriz patlak verdi.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, izni olmadan askerlerin hareketine kısıtlama getiren orduya tepki gösterdi. Ukrayna ordusunun dün yayınladığı kararnameye göre askerler, yedek askerler ve diğer askeri görevliler yer değiştirmeden önce askeri yönetimden izin alacak.

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Valeri Zaluzniy Facebook mesajında “Sevgili vatandaşlar ve askerlik görevini sürdürenler. Savaşın sürdüğünü hatırlatmak isterim. Ülkenizin size ihtiyacı var. Herkes askeri birimler kayıt olmalı” ifadelerini kullandı.

"Bana sormadan karar almasınlar"

Zelenskiy ise kendisine danışılmadan alınan bu kararın yönetimde tartışma yarattığını söyledi. Ulusa sesleniş konuşmasında orduyu eleştiren Zelenskiy, “Bu kararla ilgili farklı değerlendirmeler olduğunu görüyorum. Bu konuda bir yanlış anlaşılma var” diyerek ordudan kendisine kararla ilgili ayrıntıları aktarmasını istedi.

Ukrayna lideri, “Halka bu konuyu araştıracağıma söz veriyorum. Genelkurmay Başkanlığı'nın da gelecekte bu tür kararları ben olmadan almamasını rica ediyorum” dedi.

Birçok Ukraynalı da sosyal medyada kararın seyahat özgürlüğünü ve ekonomiyi kötü etkileyeceği yorumunda bulundu.

Krizin Rus ordusunun Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde ilerlediği ve şiddetli çatışmaların yaşandığı bir dönemde patlak vermesi dikkat çekti.

Rus basını daha önce Ukrayna ordusu ve Devlet Başkanı Zelenskiy arasında ciddi anlaşmazlıklar olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Rusya’nın Ukrayna işgaline destek veren Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko, Ukrayna ordusunun Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i devirebileceğini söylemişti.

Zelenskiy, G7 liderlerinden daha fazla silah istedi

 

Zenginlerin sürpriz konuğu Zelenskiy

 

Zelenskiy: Afrika, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın rehinesi oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral 1311 Temmuz 2022 23:21

    Gaza gelip ülkesini batırdı Amerika,ya çalışıyor sanki

  • E.g.06 Temmuz 2022 11:50

    SEN ASKEŔİ HAREKAT UZMANIMISIN ? UKRAYNA ORDUSU KOMUTANLARININ EMİRLERİNE GÖRE HAREKET ETMELİ DEVLET BAŞKANI DA SORUNLARA SİYASİ ÇÖZÜM ARAMALIDIR

  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2022 11:50

    Ukrayna gücünü Ruslşara kaydırırsa Ruslar m2 savaşları yapacak...Zamanında Nazilerin şehir savaşlarında yaptıkları gibi. Ruslarda sper savaşında m2 savaşan bir millet. savaşmayı iyi bilir. Defansda ukrayna işi çok zor hemde çok. ukrayna gücü parası enerjisi burada yok olur.

  • Hamido06 Temmuz 2022 22:13

    Yazmayı öğrende gel

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN06 Temmuz 2022 10:53

    Komediyenden cumhurbaşkanı olurmu arkadaş.adam resmen artist abd ve ab verdi gazı rusya ya bulaştırda sopayı yiyip yiyip duruyor ülkesini resmen batırdı.az kalsın bizim başımıza da böyle şeyler gelecek idi.bugün meral akşener diye birisi var tutmuş rusya ya ambargo koyalım diyor idi.bunlar yarın bir gün iktidara gelse bu ülkenin halini düşünemiyorum.

  • Pala06 Temmuz 2022 12:25

    Biz de oluyor ya. Otobüs şoförü top tepici