E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna ordusu Çernobil'de askeri tatbikatlara başladı---

Ukrayna ordusu Çernobil'de askeri tatbikatlara başladı

Ukrayna ordusu Çernobil'de askeri tatbikatlara başladı
05 Şubat 2022 - 16:38 borsagundem.com

Ukrayna ordusu olası bir Rus işgaline hazırlanmak için eski Çernobil nükleer santralinin etrafındaki radyoaktif olarak kirlenmiş bölgede askeri tatbikat yapmaya başladı.

DPA'nın aktardığına göre, İçişleri Bakanı Denis Monastyrsky, dün (Cuma) akşamki tatbikatın yasak bölgede türünün ilk büyük ölçekli tatbikatı olduğunu söyledi.

Bakanlık tarafından yayınlanan video görüntüleri, 1986 nükleer felaketinden sonra aşırı radyasyon tehlikesi nedeniyle boşaltılan Pripyat kentinde askeri tatbikat gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Tatbikatlar sırasında yaralıları kurtarma ve mayınları etkisiz hale getirme çalışmaları yapıldı.

Ukrayna ile sınır bölgesine 100 binden fazla Rus askeri konuşlandırıldı. Kremlin'in eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Ukrayna’yı işgal etmeyi planladığına dair endişeler var. Moskova böyle bir niyeti olduğu iddiasını reddediyor. Ukrayna, olası senaryonun Rusya'nın müttefiki Belarus üzerinden kuzeyden bir saldırı gerçekleştirmesi olduğunu belirtti. Bu olasılık, Ukrayna'nın başkenti Kiev ile yasak bölgeden sadece 70 kilometreden daha az ve Belarus sınırından 80 kilometreden biraz daha fazla olan radyoaktif olarak kirlenmiş Çernobil civarında savaşa yol açabilir.

Nisan 1986'da Çernobil'de nükleer santralin dördüncü ünitesinin patlaması tarihin en büyük nükleer felaketi olarak kabul ediliyor. Sonuç olarak, nükleer enkazın etrafındaki radyoaktif olarak kirlenmiş alanlar kapatıldı. Olayda binlerce kişi ölürken, çok sayıda kişi ise yaralandı. On binlerce kişi ise başka yerlere göç etmek zorunda kaldı.

AB giderek sertleşiyor Rusya'ya büyük yaptırım

Rusya'dan Bloomberg'in işgal haberine sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)