E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna mahkumları cepheye sürecek---

Ukrayna mahkumları cepheye sürecek

Ukrayna mahkumları cepheye sürecek
28 Şubat 2022 - 13:01 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, askeri deneyime sahip mahkumların Rusya'ya karşı savaşmaya hazır olmaları halinde serbest bırakılacağını ve silahlandırılacağını duyurdu.

Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı videoda, eski mahkumların uygunluk durumuna göre Rusya'ya karşı savaşmak adına silahlandırılacağını açıkladı. Ukrayna lideri, Rus askerlere seslenerek “Hayatınızı kurtarmak için buradan gidin” çağrısı yaptı.

Rusya saldırısının başladığı günnden bu yana yaklaşık 4500 Rus askerinin öldüğünü söyleyen Zelenskiy, Rus işgalinin ilk 4 gününde 16 çocuğun hayatını kaybettiğini, 45 çocuğun da yaralandığını dile getirdi.

Zelenskiy, Avrupa Birliği'ne (AB) de hızlandırılmış özel prosedürle Ukrayna'yı hemen üyeliğe kabul etme çağrısı yaparak, “Amacımız tüm Avrupalılarla birlikte olmak, en önemlisi ise eşit olmaktır. Bunun adil olduğuna eminim. Bunu hakkettiğimize eminim” dedi.(Sözcü)

Zelenskiy'e destek oranı yüzde 90'ın üzerine çıktı!

Ukrayna'dan çoğu öğrenci 184 kişilik grup Hamzabeyli Sınır Kapısı'na ulaştı

Avrupa Birliği'nden, Ukraynalılara 3 yıllık oturma izni

Ukrayna’ya kripto para bağışı: 17 milyon dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Şubat 2022 15:19

    Mahkum değişim programı yapalım, kadın tiacizci, tecavüzcü, kadına şiddet, kızlara askıntılık vb. vb. suçluları değşim programı olarak Ukrayna ya verelim. Ukrayna da onları cephede savaştırsın  :D bak nasıl ülkemizde  ilgili alanda suç işleme bitiyor.  Demek ki,kömür madenlere kazma kürek göndereceksin. mapusta yat uyu devlet beslesin böyle hayat yok.  Asgari ücretli ömründe bu mapusta dinlenenler kadar dinlenmemiştir.