E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna lideri Zelenski: Rusya ile savaşabiliriz!---

Ukrayna lideri Zelenski: Rusya ile savaşabiliriz!

Ukrayna lideri Zelenski: Rusya ile savaşabiliriz!
10 Eylül 2021 - 12:48 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hedef alan sözlerde bulundu. Zelenski, Rusya ile savaşın olasılıkları arasında olduğunu söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski bugün yaptığı açıklamada, Rusya ile topyekün savaşın olasılıklar arasında olduğunu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kapsamlı bir görüşme yapmak istediğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Yalta Avrupa Stratejisi (YES) zirvesinde konuşan Zelenski, Ukrayna’nın doğusunda süregelen durum ile ile ilgili olarak, ‘Rusya ile savaşabiliriz’ ifadelerini kullandı. Zelenski, “Bu başımıza gelecek en kötü senaryo. Ama ne yazık ki böyle bir ihtimal var” dedi.

Kiev yönetimi, doğu Ukrayna’daki çatışmalarda 2014’ten bu yana 14 bin kişinin öldüğünü açıklamıştı.

ABD İLE İYİ İLİŞKİLER VURGUSU

ABD ile ilişkilere de değinen Zelenski, iki ülke arasındaki ilişkilerin her zamankinden iyi olduğunu vurguladı. Öte yandan, Ukrayna’nın NATO’ya katılma konusunda ‘uzun zamandır hazır’ olduğunu vurgulayarak Moskova yönetimini de ilgilendiren söylemlerde bulundu.

Kiev ve Moskova arasındaki gerilim, bu yılın başında doğu Ukrayna’da çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle Rusya’nın sınıra daha fazla asker yığmasıyla arttı. Ukrayna’nın doğusunda  Rus yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasında zaman zaman tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Dünya, Rusya'nın savaş oyununa kilitlendi! 200 bin asker, 80 savaş uçağı...

 

ASELSAN ve Ukrayna arasında hava savunma anlaşması imzalandı

 

Ukrayna Bitcoin'i yasallaştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN SABBAH10 Eylül 2021 15:08

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) Güldürmeyin bizleri.siz kim rusya kim 10 günde ülkenizi baştan sona işgal eder ne yapacaksınız söylermisiniz. (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M)  (M) 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Eylül 2021 15:05

    ABD ve AB dediklerini yapın ülkenizi rusya bir hafta da işgal eder.ilk kaçan da abd ve ab ülkeleri olur.bize güvenmeyin çünkü bizler asırlar boyunca savaşmaktan bıktık artık.