E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna ilk Bayraktar TB2'yi teslim aldı!---

Ukrayna ilk Bayraktar TB2'yi teslim aldı!

Ukrayna ilk Bayraktar TB2'yi teslim aldı!
15 Temmuz 2021 - 16:25 borsagundem.com

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri için Türkiye'den ilk Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada Türk SİHA'ları ile Karadeniz ve Azov Denizi kıyılarının etkili bir şekilde gözleneceğine vurgu yapıldı.

Türk savunma sanayinin en dikkat çeken ürünü olan SİHA'lara dünyanın ilgisi sürüyor.

Geçtiğimiz dönemde Bayraktar TB2 için anlaşma imzalayan Ukrayna'dan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Deniz Kuvvetleri için Türkiye'den ilk Bayraktar TB2 insansız hava aracını teslim aldıklarını bilgisine yer verdi.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

'İlk Bayraktar TB2 insansız hava aracı kompleksi Deniz Kuvvetleri için Ukrayna'ya sevk edildi. Konuşlanma noktasında son kabul testlerini gerçekleştiriyoruz.'

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk SİHA'ları ile Karadeniz ve Azov Denizi kıyılarının etkili bir şekilde gözleneceğine vurgu yapıldı.

40 AYRI BİLGİSAYAR SİSTEMİ KULLANILIYOR

Baykar tarafından milli ve özgün tasarım, yazılım, aviyonikler ve mekanikler ile geliştirilen robot uçak Bayraktar TB2'de yaklaşık 40 ayrı bilgisayar sistemi kullanılıyor.

Bayraktar TB2 SİHA sistemi, 3 yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip.

Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyabilen Bayraktar TB2, yerleşik lazer hedef işaretleyicisi ile hassas hedefleme yapabiliyor.

Bu özelliklerle Türkiye, dünyada kendi SİHA'sı ve mühimmatını üreten 4 ülkeden biri olarak öne çıkıyor.

Milli SİHA, hedefe yakın alanlara verilebilecek hasarları önlemek amacıyla "hızlı gör-ve-vur" özelliğine sahip hepsi bir arada çözüm sunan bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Söz konusu sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkanı sağlıyor.

Bayraktar AKINCI TİHA'dan adım adım gelişim

 

Bayraktar TB2'ye bir övgü de İngiltere'den

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR15 Temmuz 2021 17:51

    Merak etmeyin abd millet ittifakını iktidara getirince bu fabrikalar tek tek kapattıracaktır.hep böyle olmadımı tarihte.

  • Metin15 Temmuz 2021 19:44

    Vakti zamanı gelince bu asil millet kim kimin yanında kim kiminle beraber onu görürve ona göre endogru kararını verir.2 yıl sonra sag sol olmayacak.ya millet yaa da zillet.