E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna, Baltık Denizi ile Karadeniz’i kanalla bağlamayı planlıyor---

Ukrayna, Baltık Denizi ile Karadeniz’i kanalla bağlamayı planlıyor

Ukrayna, Baltık Denizi ile Karadeniz’i kanalla bağlamayı planlıyor
14 Eylül 2019 - 18:34 borsagundem.com

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, Kiev’in Baltık Denizi ile Karadeniz’in kanalla birbirine bağlanmasını öngören projeyi hayata geçirmeyi planladığını duyurdu.

Haziran ayında yapılan erken genel seçimlerin sonrasında Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in önerdiği ve 418 kişilik parlamentoda 290 oy ile başbakan seçilen Gonçaruk, Kiev’de yaptığı bir konuşmada Ukrayna hükümetinin Baltık Denizi ile Karadeniz’in kanalla birleştirilmesini öngören projeyi hayata geçirmeyi planladığını belirtti. 

Gonçaruk, “Birkaç iddialı altyapı projemiz bulunuyor ve onlarla ilgili temaslara başlıyoruz. Baltık Denizi ile Karadeniz’i su yolu inşa ederek birleştirmeyi denemeliyiz. Bu kesinlikle gerçekçi” diye konuştu.

Bu hedefe ulaşmak için Polonya ve Belarus ile anlaşmaya varılması gerektiğinin altını çizen Gonçaruk, “Bu ülkelerle anlaşmak için yapısal ilişkiler kurmalıyız. Bunu yapmaya başlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’i ve Baltık Denizi'ni birbirine bağlayacak kanal inşaatı konusu halen Belarus, Ukrayna ve Polonya'da uzman ve devlet çevrelerinde tartışılıyor. Bu proje için en aktif lobicilik çalışmalarını yürüten ülke, başlıca inşaat işlerinin kendi topraklarında yapılacak olması nedeniyle Polonya. Uzmanlara göre her üç ülkenin topraklarından geçecek olan su yolunun uzunluğu 2 bin kilometreyi aşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )15 Eylül 2019 09:16

    eee hani viking treni gelecektçi detürkiyeden orta doğuya geçecek ti ? işi gücü olmayan, abuk subuk projeler peşinde garibanlar. Milletin aç, açık sefale tişsiz güçsüz... olunca böyle çılgın projeler yapmayıs eviyorlar... acaha araplıkmı var kanlarında ? kuyet şeyhleri deil, şeyleri gibi bir özenti :))) fabirka açta karnın doysun. sen öyle proje yaparsan RUSYA işgal eder seni. rahat bırakırmı sandık ? o radan nato ve abd araç gereçleri karadenize incek. rusya izleyecek had canıms ende.. :))

  • Selam15 Eylül 2019 07:17

    Yakında grevni de devalüe olur.

  • bilader15 Eylül 2019 00:34

    karadenize bogazdan gecemeyenlerin cilginligi bu. bir bakima fatihin gemileri karada yuruterek istanbulu almasina denk bir dusunce. bogazdan gecemeyen kanaldan gecer. buradaki en buyuk tehdit turkiye ve rusyayadir.

  • Volkan15 Eylül 2019 00:23

    Avrupa'da Almanya Hamburg'dan İsviçre Cenevre'ye kadar kanallar var, Ukrayna'da dağ yok yapılması mümkün. Öte yandan hızlı demiryolu yapsalar daha verimli olur. Hatta daha büyük daha geniş vagonların çalışacağı yeni bir demiryolu standartı da belirleyebilirler, bence daha da ucuza çıkar.

  • Sesli düşünce14 Eylül 2019 22:40

    İyi bir proje gibi görünüyor ancak bu üç ülkenin değil karadeniz e sınırı bulunan bütün ülkelerin mutabakatıyla olmalı öyle ki bu doğrudan Türkiye yi ilgilendiriyor, zira baltık ylnızca katadenizle değil marmara hatta ege ve akdeniz e de bağlanmış olacak,

  • mtu14 Eylül 2019 22:22

    dünyanın en büyük projesi olur 

  • Okie Dokie14 Eylül 2019 21:10

    Desenize orada da bir çılgın proce yapılıyor

  • Saf Vatandas14 Eylül 2019 20:55

    Ayranı yokmuş içmeye atla gidermiş gezmeye.