E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna 2020'de NATO üyesi olmak istiyor---

Ukrayna 2020'de NATO üyesi olmak istiyor

Ukrayna 2020'de NATO üyesi olmak istiyor
10 Temmuz 2017 - 16:11 borsagundem.com

Ukrayna reformlardan sonra 2020'de NATO üyesi olmak istiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, 2020 yılına kadar ülkesindeki standartları yükselterek bu tarihten itibaren NATO üyesi olabilmek için ittifak ile müzakerelere başlandığını açıkladı.
Ukrayna'yı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Poroshenko ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'yı geçen ay etkileyen ve diğer ülkelere de yayılan siber saldırının sorumlularının bulunması için bu ülkeye yeni araç-gereç verdiklerini söyledi. Poroshenko, "Ukrayna siyasi geleceğini ve güvenlik geleceğini çok açıkça tanımlamıştır" dedi. "Bugün, üyelik konusunda bir eylem planı üzerinde görüşmelere başlayacağımızı açıkça ifade ettik ve böyle bir müzakere için öne sürdüğümüz öneriler memnunlukla kabul edildi."
Rusya ile sorunlar yaşayan Ukrayna, aynı zamanda ülkenin doğusunda Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı bir isyan hareketiyle de mücadele ediyor. Ukrayna geçen ay kabul ettiği bir yasayla, NATO üyeliğini dış politikada öncelikli hedef olarak belirledi. Ukrayna'nın NATO üyeliği için resmi bir plana göre siyasi, ekonomik ve savunma alanlarında bazı hedeflerin gerçekleşmesi ve her yıl ulaşılan ilerlemeyi gösteren ulusal planların NATO'ya sunulması gerekiyor. Ancak bu hedefin önünde daha büyük engeller var. NATO kurallarına göre ittifaka katılmak isteyen ülkeler taraf oldukları "uluslararası sorunları barışçı yollarla çözmüş olmalılar".
Buna göre Ukrayna'nın, Rusya yanlısı ayrılıkçıların sürdürdüğü ve bugüne kadar 100,000 kişinin öldüğü isyan hareketinde bir çözüme ulaşmış olması gerekiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da dün Kiev'e bir ziyaret yapmış ve doğu Ukrayna'daki şiddete son verilmesi için Rusya'nın ilk adımı atması gerektiğini söylemişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih,islambul10 Temmuz 2017 16:52

    BİZ ÇIKALIM ONLAR GİRSİN NEDE OLSA NATO ARTIK DÜŞMANIMIZ ONLAR HIRISTYAN BİRLİĞİ VE DOTLUĞA YAKIŞMIYAN HAREKETLER YAPIYORLAR ÜLKEMİZE KARŞI