E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA'ya şimdi hangi takımlar gidecek---

UEFA'ya şimdi hangi takımlar gidecek

UEFA'ya şimdi hangi takımlar gidecek
06 Haziran 2014 - 23:09 borsagundem.com

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehirspor'u Avrupa'dan men etme kararı sonrası UEFA Avrupa Ligi'nde hangi takımın gideceği merak konusu oldu

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehirspor'u Avrupa'dan men etme kararı CAS'tan dönmezse önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde hangi takımın gideceği merak konusu oldu.

Lig sıralamasında Bursaspor ve Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA'nın 'sıfır tölerans' konusu bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

PEKİ AMA KİM GİDECEK?
KARABÜK, AVRUPA KUPASI’NA KATILMAK İSTEMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Kulüplerden bir kısmının lisans alamaması, bir kısmının ise şike soruşturmasında adının geçmesi sonrası TFF’nin UEFA’ya kimin adını vereceği merak konusu oldu. Bu duruma Mete Düren açıklık getirdi.

UEFA’nın Eskişehirspor ve Sivasspor’u Avrupa’dan 1 yıl men etmesi sonrası akıllara gelen soru Türk futbolunun geleceği açısından önemliydi; “Peki TFF, UEFA’ya hangi kulüplerin adını verecek?” Prosedür gereği sıra, ceza alan takımlar haricindeki diğer ekiplerin oluyordu. Ancak kulüplerden bir kısmı lisans alamamıştı, bir kısmının ise şike soruşturmasında adı geçiyordu. Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklama yapan TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, duruma açıklık getirdi. Düren, “UEFA’nın verdiği karar uygulanacak. Karabükspor, başka bir takımın cezası üzerinden Avrupa’ya gitmek istemediğini açıkladı” diye konuştu.

‘TEK TAKIM GİDEBİLECEK’
Mete Düren, “Prosedür gereği, bir takımın Avrupa’ya gitme hakkını reddetmesi üzerine başka bir takımın adı verilemiyor. Bu nedenle Karabükspor, kupaya katılma hakkını reddettiği taktirde yerine başka bir ekip gönderilemeyecek” ifadelerini kullandı. Şu anda Süper Lig’deki sıralamaya bakıldığında, 6. sıradaki Kasımpaşa lisans alamadı. Yedincilikteki Karabükspor’un ise şike soruşturmasında adı geçiyor. Aynı şekilde sekizinci Bursaspor ve dokuzuncu Gençlerbirliği ekiplerinin de soruşturmada ismi var. Onuncu Akhisar için herhangi bir sorun bulunmuyor. Konyaspor da, lisans alamayan ekipler arasında... Onüçüncü Rize de, Akhisar’la aynı durumda...
SIRALAMADAKİ
EKİPLERİN DURUMU

6. Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7. Karabük (Soruşturmada adı var)
8. Bursa (Soruşturmada adı var)
9. G.Birliği (Soruşturmasında adı var)
10. Akhisar
11. Konya (Lisans alamadı)
13. Rize

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)