E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA'dan finansal fair play kurallarında güncelleme---

UEFA'dan finansal fair play kurallarında güncelleme

UEFA'dan finansal fair play kurallarında güncelleme
25 Ocak 2023 - 13:36 borsagundem.com

UEFA, Chelsea'nin uzun süreli sözleşmeler imzalayarak sezonluk harcamalarını düşük göstermeye çalışmasının ardından finansal fair play kurallarında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

İngiltere Premier Lig'de ara transfer döneminin en hızlı takımı Chelsea'nin yaptıkları, UEFA'nın radarına girdi. Ara transfer döneminde Noni Madueke, Mykhaylo Mudryk, Andrey Santos, Benoit Badiashile ve David Datro Fofana'yı kadrosuna katan İngiliz ekibi, bu transferler için yaklaşık 170 milyon sterlin ödeme yaptı.

Chelsea, son transfer Mykhaylo Mudryk ile 8.5, Benoit Badiashile ve David Fofana'yla 6.5, Noni Madueke ile ise 7.5 yıllık anlaşma imzalandı.

UEFA'DAN DEĞİŞİKLİK

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Chelsea'nin bu uzun süreli sözleşme stratejisini seçip bonservis bedellerini uzun yıllara yayarak Finansal Fair Play kurallarına takılmamayı planladığı belirtildi.

UEFA'nın diğer kulüplerin de bu stratejiyi seçmemesi için Finansal Fair Play kurallarında değişikliğe gitmeye hazırlandığı ve bonservis bedelini sadece ilk 5 yıla yayabileceği bir düzenleme yapacağı belirtildi.

Buna ek olarak takımların daha uzun süreli sözleşme yapmasının önünde herhangi bir kural olmayacağı aktarıldı. Yeni kuralların bu yaz uygulamaya gireceği ve geriye dönük uygulanmayacağı kaydedildi.

UEFA Başkanı, Finansal Fair Play için uyardı

 

Finansal Fair Play ile imtihanı

 

Futbolda Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play süreci başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)