E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA'dan devrim gibi karar! Küme düşme geliyor---

UEFA'dan devrim gibi karar! Küme düşme geliyor

UEFA'dan devrim gibi karar! Küme düşme geliyor
19 Mart 2019 - 17:44 borsagundem.com

The Wall Street Journal'in haberine göre UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), bugün UEFA'nın Nyon'daki merkezinde bir toplantı gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili söylentiler bir süredir dillendirilmesine karşın, taraflar arasındaki ilk resmi buluşma olacak toplantıda ele alınacak konu başlıklarından bir tanesi, Şampiyonlar Ligi maçlarının hafta içi yerine hafta sonunda oynanması olacak.

KÜME DÜŞME GELİYOR!

UEFA yetkililerinin doğruladığı belirtilen toplantıda bir diğer önemli başlıksa turnuva formatına getirilecek yenilikle, Şampiyonlar Ligi'nde küme düşme ve yükselme gibi, ulusal liglerdekine benzer bir uygulamanın konması olacak.

Bu değişiklikle Şampiyonlar Ligi'nin tamamen bir elit kulüpler ligi olacağı vurgulanıyor. Küçük takımların Avrupa'nın bir numaralı kupasında boy göstermesi bundan böyle daha zor bir hale gelecek.
Dolayısıyla bu durum, Avrupa'nın ilk 5 büyük ligi dışındaki ülkelerin takımlarının Şampiyonlar Ligi'ne dahil olmalarını daha da zorlaştırma ihtimalini içinde barındırmakla birlikte, alınacak son kararın şekli, nihai biçimin verilmesini beraberinde getirecek.

BÜYÜKLERE PASTADAN DAHA BÜYÜK PAY!
 

Ayrıca teklifin dev kulüplere daha büyük gelir vaatlerini de içerdiği belirtiliyor. Avrupa Kulüpler Birliği'ni temsilen toplantıda Juventus, Manchester United ve Barcelona gibi önemli ekiplerin temsilcileri yer alıyor. (Fotomac)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ergn19 Mart 2019 23:25

    Bizim İstanbulun çakma büyüklerinin  ilk sene küme düşmeleri garanti.

  • Üç Dev 19 Mart 2019 17:53

    Bizim için büyükler işte bu yüzden milyarlarca dolar harcama ve borcu boşuna yapmadı üçü de Avrupa'nın elit kulüpleri olarak elit ligin tepesine oturacak Barça Real Manu Bayern düşünsün