E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA'da o yönetmelik değişti---

UEFA'da o yönetmelik değişti

UEFA'da o yönetmelik değişti
07 Haziran 2019 - 08:30 borsagundem.com

Finansal Fair Play yönetmeliği güncellendi, UEFA’nın Galatasaray dosyasının yeniden incelemesini bozan CAS kararındaki gerekçe olan 16. madde değiştirildi

UEFA, Finansal Fair Play kurallarının yürütme organı olan kurullarının işleyişine yönelik güncellemeler yaparken, CAS’ın Galatasaray kararının bu değişimi zorunlu kıldığı tespit edildi.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı’nın (CFCB) işleyişini belirleyen kurallara ilişkin yönetmeliğin 2019 edisyonu yayınlandı.

16/1. maddede, varılan bir yapılandırma anlaşmasının yargısal birim tarafından tekrar incelenmeye alınmasının, bunun CFCB başkanına tebliğinin ardından 10 gün içinde yapılması gerektiği hükmü korunurken, önceki yönetmelikte mevcut olmayan bir ek yapılarak yargısal birimin konuyla ilgili karara varma süresi de ayrıca belirlendi ve bu 30 gün olarak hükme bağlandı. Böylece dosyanın 10 gün içindeki yeniden değerlendirilmesi zorunluluğunun, karar için de geçerli olan süre olmadığına vurgu yapılarak ikisi birbirinden ayrıldı, süre bakımından esneklik getirilerek Galatasaray dosyasındaki gibi zaman aşımı durumlarının usüle yönelik bozmayı beraberinde getirmesi zorlaştırıldı.

CFCB geçen yılın haziranında sarı-kırmızılılarla yapılandırma anlaşması yapmış sonrasında bu organın yargısal birimi yeniden incelenme ve daha ileri soruşturmalara konu olması amacıyla dosyayı ekim ayında soruşturma birimine gönderme kararı almıştı. Buna itiraz eden Galatasaray’ın başvurusu üzerine CAS, yeniden inceleme kararını bozarak, yürürlükteki yapılandırma anlaşmasının aynen devamına hükmetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)