E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA Yönetim Kurulu'na bir Türk seçildi---

UEFA Yönetim Kurulu'na bir Türk seçildi

UEFA Yönetim Kurulu'na bir Türk seçildi
05 Nisan 2017 - 14:22 borsagundem.com

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi. Yardımcı 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen UEFA'nın olağan genel kurulunun 41'incisi bugün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı. Helsinki Fuar Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan kongrede gündeme dair konuların görüşülmesinin ardından, yönetim için yapılan seçime geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi... Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetimi'nde yeni Türk Yönetici Servet Yardımcı oldu. Yardımcı 34 oy aldı. UEFA'nın 41. genel kurulunda alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Servet Yardımcı'nın seçilmesi, Türk futbolu adına da büyük önem taşıyor... Yardımcı, Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetim Kurulu'nda yer almayı başaran ilk isim oldu. Servet Yardımcı'nın yönetim kurulunda yer alması, Türk futbolunun UEFA'da daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylığını açıklayan Türkiye'nin şansını arttırması anlamlarını da taşıyacak. Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için Almanya ile yarışacak.

CEFERİN AVANTAJ OLDU
2015'te Viyana'da gerçekleştirilen UEFA Kongresi'nde de yönetim kurulu adayı olan Servet Yardımcı, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin muhalefetine rağmen çok az bir oy farkı ile yönetim kuruluna girememişti.

Platini'nin yolsuzluk iddiaları sonrasında görevini bırakmak zorunda kalmasının ardından UEFA'nın yeni başkanı Slovenyalı Ceferin'in seçilmesinde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteği de önemli bir rol oynamıştı. Servet Yardımcı'nın UEFA Başkanı Ceferin ve UEFA Genel Sekreteri Yunanlı Theodore Teodoridis ile yakın arkadaş olması da yönetim kurulu seçimi için büyük bir avantaj oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)