E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA soruşturma başlattı---

UEFA soruşturma başlattı

UEFA soruşturma başlattı
15 Ekim 2014 - 16:34 borsagundem.com

UEFA, EURO 2016 Elemelerindeki Sırbistan-Arnavutluk arasındaki maçta yaşanan olaylar nedeniyle disiplin soruşturması başlattı

UEFA, 2016  Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde  Sırbistan  ile  Arnavutluk arasındaki maçta yaşanan olaylar nedeniyle disiplin soruşturması  başlattı.  

AA muhabirinin,  UEFA Medya Servisi'nden aldığı bilgiye göre,  elemelerde I Grubu'nda iki ülke arasında dün akşam oynanan ve çıkan olaylar  nedeniyle ertelenen maçla ilgili disiplin soruşturması açıldı.  

Soruşturmanın, rutin bir uygulama olduğuna dikkati çeken UEFA medya  yetkilisi, henüz iki federasyonu da konuyla ilgili bilgilendirmediklerini  belirterek, "İki ülkenin federasyonuna da yarın öğleden sonra bilgi verilecek"  ifadesini kullandı. 

"Bayrağımızı yırtmak istediler"

Arnavutluk Milli Takımı oyuncusu Ansi Agolli, olaylı  Sırbistan maçıyla ilgili, "Bayrağımızı alıp yırtmak istediler. Buna müsaade  etmemek için ellerinden aldık. Kimseye zarar verecek bir harekette bulunmadım  fakat bana birkaç kez yumruk attılar" dedi. 

Arnavutluk takımının sol beki Agolli,  Belgrad Partizan Stadı'ndaki  maçın 44. dakikasında sahaya uzaktan kumandalı oyuncak helikopterle Arnavutluk  bayrağı bırakıldığında Sırbistanlı oyuncuların bayrağı alıp yırtmak istediklerini  öne sürdü. 

Ülkesinin bayrağını birden sahada görünce gurur duyduğunu ve "karşı  tavırlar" nedeniyle takım arkadaşlarıyla bayraklarını kaldırıp korumak  istediklerini ifade eden Ansi Agolli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sırp oyuncular bayrağımızı alıp yırtmak istedi. Buna müsaade etmemek  için üzerine gidip ellerinden aldık. Bence çok normal davrandık. Kim olsa bayrağı  için aynı şeyi yapardı. Sonuçta onu korumaya çalıştık. Kimseye zarar verecek bir  harekette bulunmadım fakat bana birkaç kez yumruk attılar. İnanılmaz bir olay  yaşadım."  

Statta Arnavut taraftar olmadığı için havadaki bayrağın herkesi  şaşkına uğrattığını anlatan futbolcu, Sırp taraftarların saldırısına uğradığını  iddia etti. Maç öncesinde de Sırp taraftarların milli marşlarına saygısızlık  yaptıklarını öne süren Agolli, "Marşı duyamadım bile. Maç başladığında ise  ellerinde ne varsa bize fırlattılar. Taş ve cep telefonları bile gördüm" diye  konuştu. 

Ansi Agolli, sahaya geri dönüp maça devam etmek istediklerini fakat  bazı arkadaşlarının aldıkları darbe nedeniyle sahaya çıkamadığını anlatarak,  UEFA'nın 3 puanı kendilerine vermesi gerektiğini savundu. 

Agolli, daha önce  Erivan'da oynanan  Ermenistan-Sırbistan maçında da  Ermeni taraftarların açtığı "Karabağ Ermenistan,  Kosova ise Sırbistan'ın"  şeklindeki pankarta da değinerek, "Herkes  Karabağ ve Kosova kimin olduğunu çok  iyi biliyor. Dünya Karabağ'ı Azerbaycan'ın toprağı ve Kosova'yı ise bağımsız  cumhuriyet olarak tanıyor" değerlendirmesini yaptı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)