E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA Cüneyt Çakır'ı örnek gösterdi---

UEFA Cüneyt Çakır'ı örnek gösterdi

UEFA Cüneyt Çakır'ı örnek gösterdi
24 Ekim 2015 - 00:17 borsagundem.com

Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal-Bayern Münih maçında sezonun en yüksek notunu (8.5) alan Çakır, Özil'in golünde son kuralı uygulamasıyla örnek gösterildi

UEFA şampiyonlar Ligi'nde bu haftanın en önemli maçı olan Arsenal-Bayern Münih karşılaşmasını başarıyla yöneten Cüneyt Çakır, sezonun en yüksek notlarından biri olan 8.5 puan aldı. Çakır ve ilave yardımcı hakem Barış Şimşek'in, Mesut Özil'in 90+4'teki golünden sonra yaptıkları yeni kural uygulaması da tüm hakemlere örnek gösterildi.

Türk futbolu adına güzel haberler peş peşe geliyor...

A Milli Takımımız'ın 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine kalmasının ardından, Avrupa kupalarında mücadele eden 3 büyük kulübümüzün başarılı sonuçlar alması UEFA klasmanında ülkemizi 11. sıraya taşıdı.

Son güzel haber de Cüneyt Çakır'dan geldi... Geçtiğimiz salı günü Arsenal ile Bayern Münih arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçını yöneten Çakır, sezonun en yüksek notlarından biri olan 8.5 puan aldı.

Karşılaşmanın gözlemcisinin UEFA'ya gönderdiği raporda, Çakır'ın yanı sıra, ekibinde yer alan hakemlerimiz Bahattin Duran, Tarık Ongun, Cem Satman, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek hakkında da övgü dolu ifadeler kullandığı öğrenildi.

HAKEMLİK ADINA BİR İLK YAŞANDI

Bu arada Arsenal'in 2-0 kazandığı maçta hakemlik adına bir ilk yaşandı...

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Mesut Özil'in kaleye gönderdiği topun çizgiyi geçtiğini belirleyen ilave yardımcı hakem Barış Şimşek, gol kararını verdikten sonra vücudunu sahaya döndürüp kollarıyla orta sahayı gösterdi. Cüneyt Çakır da bunun üzerine kollarıyla gol kararını işaret edip santra noktasına koştu.
.
ÇİZGİ HAKEMLERİNE YENİ TALİMAT VERİLDİ

Bu, UEFA'nın yeni yürürlüğe koyduğu bir uygulama. Daha önce çizgi hakemleri, topun çizgiyi geçtiğine hükmedince vücutlarını sahaya döndürüp çizgide dimdik durmakla yetiniyordu. UEFA, hakemlere gönderdiği yeni talimatnamede ilave yardımcı hakemlerinin kollarının da hareketli olmasını istedi.

UEFA gözlemcisinin, Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek'in yeni getirilen bu kuralı, diğer hakemlere örnek gösterilecek kadar mükemmel biçimde uyguladığını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)