E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporUEFA, Cüneyt Çakır’ı akladı---

UEFA, Cüneyt Çakır’ı akladı

UEFA, Cüneyt Çakır’ı akladı
08 Mart 2019 - 16:04 borsagundem.com

İtalyanların büyük tepki gösterdiği Cüneyt Çakır’ın Porto-Roma maçında verdiği kararın, VAR odasının sorumluluğunda olduğu UEFA tarafından duyuruldu.

Porto-Roma maçında İtalyanların büyük tepki gösterdikleri pozisyonda, Cüneyt Çakır’ın yapabileceği bir şey olmadığı ortaya çıktı. 121. dakikada Schick ceza sahasında yerde kalmış, Marega’nın yaptığı hareketin penaltı olduğunu savunan İtalyanlar, bu yönde bir karar verilmemesi ve VAR monitöründen pozisyon tekrarının izlenmemesini ‘Utanç verici’ olarak nitelendirmişlerdi.

UEFA resmi internet sitesinden bu pozisyonla ilgili yaşananları açıkladı. VAR odasının Cüneyt Çakır’a pozisyonu izlemesi gerekmediğini bildirdiği için Çakır’ın monitöre gitmediğini duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Monitöre gitmene gerek yok’ dediler

“Hakem pozisyona yakındı ve faul olmadığına hükmetti. Ama yine de oyunun başlamasını yavaşlatarak VAR hakemlerinin pozisyonu farklı açılardan görüp değerlendirmesine olanak tanıdı. VAR odası kontrolünü yaptı ancak ihlale yönelik açık bir kanıt bulamadı. Kontrolün ardından VAR odası tarafından hakeme (Cüneyt Çakır’a) açık bir hatanın oluşmadığı ve dolayısıyla sahada yeniden inceleme yapmasının gerekli olmadığı bilgisi iletildi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)