E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUEA Başkanı Birol: Petrol fiyatları tarihi düşüşe geçecek---

UEA Başkanı Birol: Petrol fiyatları tarihi düşüşe geçecek

UEA Başkanı Birol: Petrol fiyatları tarihi düşüşe geçecek
09 Mart 2020 - 19:58 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, "Petrol fiyatları tarihi düşüşe geçecek" açıklamasında bulundu

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, "Petrol fiyatları tarihi düşüşe geçecek, ihracatçılar büyük sorun yaşayacak" dedi.

Bloomberg'de yer alan habere göre Birol, "2009'dan beri ilk kez dünya petrol talebinde düşüş olmasını bekliyoruz. Talepte beklenen düşüş ve arzda artış petrol fiyatlarını düşürecek. Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye için ilk etapta pozitif. Düşük petrol fiyatları ilelebet sürmeyecek ama bir süre bizimle olacak"şeklinde konuştu. 

Fatih Birol, "Büyük petrol üreticilerinin aldığı kararlar onlara yarayacak mı bilemiyorum. Büyük petrol üreticisi ülkelerin aldığı kararlar Rus ruleti oynamak gibi. Ancak petrol piyasasında aklıselim galip gelecektir" yorumunu yaptı.

Küresel piyasalara petrol şoku

Petrol şokunun piyasalara etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Mart 2020 07:57

    Petrol fiyatlarının düşmesi ya da çok yükselmesi Türkiye için iki ucu keskin bıçaktır. Petrol fiyatının düşmesi enerji maliyetini düşürür, Rusya gibi petrol zengini olan ülkelerden turist gelişi azalır ve ihracatta sorunlar yaşanır.

  • Ülkemiz kazanacak09 Mart 2020 22:07

    Aklı selim dediğin ne mr. F.birol Bana sorarsan, ülkem için faydalı olandır aklı selim, yani ucuz petrol.

  • Herşey vatan için09 Mart 2020 21:44

    Ülkemizi şahlandırıp, süper olmamızı sağlayacak şartlar oluşmuştur, böylesi fırsatlar çok nadir gelir, inşallah değerlendirilir, kazançlar goygoyculuğa feda edilmez, Ensar olma gibi . Ülkeme Hayırlı olsun.

  • VS09 Mart 2020 21:26

    BİZLERİN ARABALARINA YANSIRMI VEYA NE KADAR YANSIR.LAKİN ARABA ALMAK İSTEYENE YANSIDI YASIYACAK KADAR.ARABALAR KARA BORSA GALERİCLER BAYİLERDEKİ ARAÇLARI TOLAYIP DEPOYA ATIYORLAR.ODA NEREYE KADAR GİDER BİLMEM.ELBET GALERİCİLERİN DEPOLARIDA DOLACAK BİRGÜN

  • Selim09 Mart 2020 22:35

    CHP mi kurtaracak ekonomiyi adamlar gelip ülkeyi yönetmemek için elinden geleni yapıyorlar komik olmayın hepsi aynı bu halkın gözünde

  • günay09 Mart 2020 21:37

    akp varken pompalara ya yansıtmazlar ya da çok az yansıtırlar vergi oranları çok yüksek. akp ekonomiyi batırdı bi kurtulsak çok iyi olur.

  • Asım Beyler09 Mart 2020 21:18

    Yeni Dünya düzeninde ticari savaşlar ve vekalet savaşları yeni dünya düzeni ABD tarafından kabullene kadar bu sancılar devam edecek.Rusya açıklama yaptı düşük petrol fiyatlarına 6_10 yıl dayanabilecek paramız var diye.

  • Kaçan Grup09 Mart 2020 21:01

    pompaya yansır mı sayın hocam?

  • fuat09 Mart 2020 20:57

    DSÖ( Dünya Sağlık Örgütü) pandemi ilan etmiş ayvayı yedik iyi kaçmışım bugün durum çok ciddi😕

  • ekonomist/stratejist09 Mart 2020 20:50

    Ben demiştim demek istemiyorum ama böyle konvansiyonel küresel krizi aylar öncesinden gördüm poxisyonumu ona göre aldım. Çünkü küresel veriler hep bu günleri gösteriyordu Almanya PMI verileri, Devletlerin ve şirketlerin aşırı borçlanması, batık krediler, Merkez Bankalarının sürekli faiz düşürmesi gereğinden fazla piyasalara para pompalamak ters tepe iktisat kuralıdır. Merkez Bankaları başarılı olamadı maalesef sadece merkez bankaları ile piyasaları kurtarmak istediler ama olmadı. Ancak maliye politikaları da devreye girmeli yoksa bu işin sonu Allah beterinden saklasın ama 1929 Büyük Buhrandan daha kötüye gider. Lübnan moratoryum ilan etti, Atlas global battı v.b çok fazla var. Daha önce görülmemiş çift daralma var hem arz hem de talep daralıyor ikiz şok yaşanıyor küresel ölçekte daha önce hiç görülmedi. Çok ağır bir küresel ekonomik krizin tam ortasındayız. Para baronları ve faiz lobilerinin başka hesapları da devreye girdi. Çok fazla konvansiyonel küresel ekonomik kriz içindeyiz.

  • ekonomist/stratejist09 Mart 2020 20:37

    Rus domuzlarını sevmem arapları hiç sevmem nefret ederim yiyin kan birbirinizi çekirdek citliyorum çayımı demledim. Türkiye yansıması kısa vadede olumlu cari açık azalır ama orta vadede kesinlikle olumsuz olur üretim düşer arz azalır küresel daralmadan nasibimizi alırız. En kötü senaryo Rusya, Suudi Arabistanı vurabilir anlaşamazlarsa petrol fiyatlarını yükseltmek için. Her senaryoyu düşünmek gerekir.

  • ekonomist/stratejist09 Mart 2020 20:25

    2 ayda 20 $ altına kadar rahat iner ama petrol savaşını fazla sürdüreceklerini zannetmiyorum kendi ülkelerinin ekonomilerini felce uğratırlar sürdürülebilir politika olarak görmüyorum. Ekonomileri sırf petrole dayanan Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok ülke havlu atmak zorunda kalır. Belki de 2 aya kalmadan havlu atarlar kesin olan bir şey var sürdürülebilir bir politika değil Rusya da çok ciddi zarar görür. Halk ayaklanmaları başlar kaotik atmosferde her şey tersine döner kontrolden çıkabilir. Dünya piyasalarının içinden geçer bu politika. Sürdürülebilir değil kısa vadede 1-2 ay içerisinde çözüme kavuşur diye düşünüyorum.

  • Oat 09 Mart 2020 20:10

    Bizim için harika bir şey....düşsün..düşsün...

  • Demir çolakoğlu 09 Mart 2020 20:43

    Peki bize benim arabama yansı ak mı hayır