E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUcuz para vaadi, hisse senetlerini canlı tutuyor---

Ucuz para vaadi, hisse senetlerini canlı tutuyor

Ucuz para vaadi, hisse senetlerini canlı tutuyor
24 Şubat 2021 - 11:42 borsagundem.com

Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının para politikasını uzun süre gevşek tutma sözü vermesinin ardından tahvil piyasaları sabitlendi, ABD doları düştü ve hisse senetleri, yatırımcılara daha riskli varlıkları aramak için yeterince güven verdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Reuters'ın haberine göre gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının para politikasını uzun süre gevşek tutma sözü vermesinin ardından tahvil piyasaları sabitlendi, ABD doları düştü ve hisse senetleri, yatırımcılara daha riskli varlıkları aramak için yeterince güven verdi.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Salı günü Kongre'ye ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerinden “çok uzak” kaldığını ve oranların düşük kalacağını ve tahvil alımının “önemli bir ilerleme” sağlanana kadar hızla devam edeceğini söyledi.

Yeni Zelanda Merkez Bankası Çarşamba günü faizlerinde veya tahvil alım programında herhangi bir değişiklik yapmadı ve söz konusu politikanın enflasyon % 2'de sürdürülene ve istihdam maksimum seviyelere ulaşana kadar uyarıcı kalması gerekecek.

Birlikte ele alındığında, yatırımcılara, enflasyon hızlansa bile yetkililerin oranları yükseltmek için acele etmeyecekleri konusunda güvence vermek yeterliydi.

Riske duyarlı para birimleri yükseldi ve kivi, Avustralya ve sterlin 2018 başından bu yana en yüksek seviyelerine çıkarken, güvenli liman Japon yeni düştü. [FRX /]

MSCI’nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, artan getirilerin değerlemeleri baskı altına almasıyla hafta boyunca % 1,2 düşüş gösterdi, % 0,3 ve S&P 500 vadeli işlemleri% 0,1 yükseldi.

Teknolojik hisse senedi satışı Japon Nikkei'yi % 0.4 oranında düşürdü.

Fiyatlar yükseldiğinde düşen 10 yıllık gösterge ABD Hazine getirileri, Powell'ın Kongre'ye verdiği ifadenin ardından 2,4 baz puan daha düşük kapattıktan sonra % 1,3480’de sabit kaldı.

Powell, bu yıl 10 yıllık getiriyi 40 baz puan artıran elden çıkarma konusunda çok telaşlı görünmüyordu ve milletvekillerine bunun piyasanın salgın toparlanmasına olan güvenine dair bir açıklama olduğunu söyledi.

Ancak bunun bir kaçış yolu olduğu konusunda uyardı ve piyasaların gelecekteki herhangi bir politika ayarlaması hakkında bol miktarda uyarı alacağını söyledi.

Onun yorumları Wall Street'te bir sabah satışlarını tersine çevirdi ve S&P 500 %0,1 yükselişle kapadı, ancak daha yüksek getirilere daha duyarlı büyüme stoklarıyla dolu Nasdaq Salı günü % 0,5 düşüşle kapandı.

New York'taki OANDA'da kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Powell'ın genel olarak sunduğu paket, önümüzdeki birkaç ay boyunca aynı güvercin bağlılık şarkısını söylemeye devam edecek" dedi.

"10 milyon işin yarısından fazlasının geri geldiğini görene kadar, Powell fikrini değiştirmeyecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)