E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUcuz hisselerde temkinli alım dönemi---

Ucuz hisselerde temkinli alım dönemi

Ucuz hisselerde temkinli alım dönemi
02 Nisan 2020 - 15:43 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Howard Marks, yatımcıların ölçülü davranmak kaydıyla ucuza hisse alabileceğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Varlık yönetimi şirketi Oaktree Capital’in ikinci ismi Howard Marks, korona virüs pandemisinden dolayı getirdiği belirsizliklerin piyasaları olumsuz etkilediğini söyledi.

Marks kötü duruma rağmen ucuzlayan hisselerin alım fırsatı olduğunu belirtti. Borsalarda dip seviyesinin asla bilinemeyeceğine inandığını söyleyen milyarder, “ucuzlayan hisseler her zaman satın almak için bir sebeptir” yorumunu yaptı.

Hastalığın ne kadar daha ilerleyeceğinin kimsenin bilmediğini ekleyen borsa yatırımcısına göre ucuzlayan hisseleri alırken ölçülü davranılmalı.

Yatırımcıları günümüzde olduğu gibi belirsiz zamanlarda, sakin kalmaya davet eden Marks, borsalara yaklaşımının “siyah-beyaz ya da al-sat” kadar keskin olmadığını söyledi.

Korona virüs pandemisi dünyaya yayıldığından beri piyasa votalitesi son derece arttı. Hisse senetleri son birkaç hafta içinde çılgınca dalgalanması yatırımcıların borsalardaki dip seviyesini sorgulamasına sebep oldu.

Fitch Ratings, korona virüs salgınının neden olduğu krize bağlı olarak global ekonomi için tahminlerini aşağı yönlü revize etti ve derin bir resesyon beklediğini duyurdu.

Kasasında nakit olan şirkete yatırım yapın

Borsadaki iyimser hava kötü haberlerle dağıldı

Tutucu davranan yatırımcı fırsatları kaçırabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)