E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜcretsiz maske ile ilgili yeni açıklama---

Ücretsiz maske ile ilgili yeni açıklama

Ücretsiz maske ile ilgili yeni açıklama
13 Nisan 2020 - 12:50 borsagundem.com

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, ücretsiz maskelerin eczanelerden temin edilmesi uygulaması kapsamında 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların Sağlık Bakanlığınca telefonlarına SMS kodu ulaştırılmadan eczanelere başvurmamasını istedi

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında gerçekleştirilen görüşme neticesinde hız ve güvenilirlik gerekçesiyle ücretsiz maskelerin vatandaşlara eczaneler aracılığıyla ulaştırılmasına karar verildiğini söyledi.

Pandemi sürecinde eczacıların büyük rol üstlendiğine, maske dağıtımının da onlardan birisi olduğuna işaret eden Çolak, "Birinci basamak sağlık çalışanları olarak her bir meslektaşımız günlerdir fedakarca çalışıyor." dedi.

"SMS KODU VE T.C. KİMLİK NUMARASI İLE MASKE ALINABİLECEK"

Çolak, 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların, T.C. kimlik numarası ve telefonlarına Sağlık Bakanlığınca gönderilecek SMS koduyla eczanelerden maskelerini temin edebileceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk aşamada her kişi 5 adet maske alabilecek. Uygulamaya 10 Nisan'da Ankara ve İstanbul'da başlandı. Vatandaşlarımıza SMS kodları gelmeye başladı. Çok hızlı bir şekilde diğer illerde de uygulama yaygınlaştırılacak. Eczanelere maskeler, depolar ve ecza kooperatifleri aracılığıyla günde 10 kutu, yani 500 adet olarak ulaştırılacak. Eczanelere verilecek maske sayısı, üretim adedine göre Sağlık Bakanlığınca belirlenecek ve vatandaşa atılacak SMS ile eczanelere gönderilen maske sayısı orantılı olacak."

Çolak, eczanelerden maske temininde bulunacaklara da şu çağrıyı yaptı:

"Her şeyden önce telefonunuza mesaj gelmediyse maske talebinde bulunmak için eczanelerimize gelinmemeli. Eczanelerimizde olması gerekenden fazla kalabalığın olması, ilaç ve sağlık hizmetini aksatacak ve bulaş riskini artıracaktır. SMS koduyla birlikte eczanelerimize gelindiğinde ise sosyal mesafenin korunmasına ve içerideki kişi sayısına göre dışarıda beklemeye özen gösterilmelidir. Ve elbette koruyucu yöntemleri de unutmamak son derece önemli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • GENGHIS13 Nisan 2020 18:17

    lan ne kod var  ne para ile alacak maske!...Avrupa'ya yardım edeceğine kendi halkına yardım et....

  • GÜNAYDIN13 Nisan 2020 17:29

     EKMEK BULAMAYACAGIZ MASKEYİ BIRAKIN YÜZÜNÜZE

  • MİSAFİR13 Nisan 2020 17:22

    Bu gidişle aşı ya maskeden önce kavuşacağız..  bir maske efsanesidir gidiyor ve ortılıkta maskeden eser yok, ulaşamıyoruz... 50 kuruşluk maskelerin 10 liradan satıldığı bunlarda yok sattığı için karaborsaya düştüğü, merdivenaltı fırsatçıların son derece sağlıksız koşullarda üretip kazık fiyatlarla satmaya çalıştığı bir ülkede sağlıklı maskelere nasıl ve nerede ulaşacağız?

  • maske takmamak şuç13 Nisan 2020 17:18

    TÜKİYEDE YAŞAMAK ŞUÇ .MASKEYİ BULANA KADAR KORONA TÜRKİYEYİ YARACAK ÖLÜM TAVAN OLUR BÖYLE GİDİLİRSE GELİN HEPİMİZ GÖREVDEN İSTİFA EDELİM   EDENLER GİBİ O ZAMAN MASKE AYAGIMIZA GELİR.BUNLAR ÖNEMSİZ SORUN YÜKÜ TUTANLAR YAŞAYAÇAKMI SORUYORUM VE ONLARI ALLAHA BIRAKIYORUM BEN GİDİYORUM

  • vatandaş13 Nisan 2020 16:49

    oo ooo ooooooooooo mastika mastika parayla bile bulamıyom maskeeeeeee oysa lazım tamda şimdi her kese ne yazıkki maskeler gitti ingilize yahu bu ingilizler değilmiydi çanakkalede bizi yok etmeye çalışan 

  • Mete gök 13 Nisan 2020 15:51

    Maske siparişi vermeli 8 gün oldu msj yok bişiy yok maske gelene kadar corona gelecek

  • KERİM13 Nisan 2020 14:19

    MASKE TAKMAMAK SUÇ  MASKE SATMAK SUÇ...BAŞKA ÜLKELERE BELEŞ..BU NEYİN KAFASI

  • Mustafa KAYGISIZ13 Nisan 2020 14:02

    Maske bizim halkımıza en son dağıtılacak galiba.İngilizlere hemen gönderildi.Ve bunun açıklaması yapıldı.Bu nasıl bir dünya.Bu nasıl bir yönetim.

  • can13 Nisan 2020 14:00

    parasıyla maske bulamaz hale getirdi

  • Türkoğlutürk 13 Nisan 2020 13:20

    Eşime ve bana aynı kod geldi. Kızıma yok. Satış da yok. İstanbul belediyesi dağıttı.

  • vatandaş13 Nisan 2020 13:07

    Bu kadar hantallığa pes doğrusu ,dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak ,yahu italyana ingilize ispanyaya vereceğinize önce bizi neden düşünmezsiniz biz insan değilmiyiz