E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUçakla turist getirene 6 bin dolarlık teşvik yasalaştı---

Uçakla turist getirene 6 bin dolarlık teşvik yasalaştı

Uçakla turist getirene 6 bin dolarlık teşvik yasalaştı
05 Nisan 2016 - 13:04 borsagundem.com

Uçakla turist getirene verilecek teşvik usulleri belirlendi. Tüm dünyadan, 1 Nisan-31 Mayıs arasında turist getirecek A grubu seyahat acentalarına uçuş başına 6 bin dolar destek verilecek. Ödemeler TL olarak yapılacak

Seyahat acentaları, destekten yararlanmak için 1-30 Nisan arasındaki  uçuşlara ilişkin en geç 1 Ağustos, 1-31 Mayıs arasındaki uçuşlara ilişkin 31  Ağustos mesai saati bitimine kadar başvuracak. 

Ülkemize Turist Getiren A Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması  Hakkında Kararın Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ Resmi gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, havayoluyla Türkiye'ye turist getiren (A) grubu seyahat  acentalarına sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

Buna göre, destekten en az 100 yolcusu bulunan bir uçak ile Antalya  Gazipaşa-Alanya, Antalya,Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum havalimanlarına  tarifeli ve tarifesiz, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer havalimanlarına  tarifesiz uçakla Türkiye'ye tek başına veya birlikte turist getiren seyahat  acentaları yararlanacak.

Süleyman Soylu turizmcilerden 2 yıl sabır istedi

Destekten İran’dan yine bu havalimanlarına ulaşmak üzere Türkiye’deki  diğer havalimanları üzerinden gerçekleştirilen kapalı grup uçak seferiyle tek  başına veya birlikte turist getiren seyahat acentaları da faydalanacak.

İçerisinde en az 100 yolcuyla tarifesiz sefer yapan bir uçak,  yolcularını bu havalimanlarından farklı ikisine indirmesi halinde de destekten  yararlandırılacak.

Seyahat acentası bir uçakta getirdiği toplam yolcu sayısı 11'den az  olması halinde destekten yararlanamayacak.

Turist getirme niteliği taşımayan hac, Umre ve benzeri  organizasyonlarla gerçekleştirilen uçak seferleri de destek kapsamı dışında  olacak.

Turizmdatabank: Turizm geliri 7,5 milyar dolar azalabilir

UÇAK BAŞINA 6 BİN DOLAR

Bu çerçevede 1 Nisan 2016 saat 00.00'dan 31 Mayıs 2016 saat 23.59'a  kadar, yerel iniş saatleri esas alınarak tarifeli ve tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek  verilecek.

Tarifesiz ortak uçuş olması halinde, her bir seyahat acentasına  verilecek destek tutarı, o seyahat acentasının getirdiği yolcuların, seyahat  acentaları tarafından getirilen toplam yolculara oranı esas alınarak  hesaplanacak.

Tarifeli bir uçakta bir veya birden fazla seyahat acentası tarafından  getirilen turistin bulunması halinde her bir seyahat acentasına verilecek destek  tutarı, o seyahat acentalarının getirdiği yolcuların uçaktaki toplam yolculara  oranı esas alınarak belirlenecek.

Yolcuları tek bir seyahat acentası tarafından getirilen seferlere  ilişkin talepler öncelikle sonuçlandırılacak.

Seyahat acentaları, 1-30 Nisan 2016 tarihleri arasındaki uçuşlara  ilişkin en geç 1 Ağustos 2016 tarihi mesai bitimine kadar, 1-31 Mayıs 2016  tarihleri arasındaki uçuşlara ilişkin en geç 31 Ağustos 2016 tarihi mesai  bitimine kadar bakanlık evrak kaydına giriş yapacak şekilde başvuruda bulunacak.  Bu tarihlerden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Turizmci acil destek bekliyor

'ÖDEMELER TL OLARAK YAPILACAK'

Bakanlıkça, yapılan inceleme neticesinde desteklemeden yararlanması  uygun görülen seyahat acentasına, takip eden ayın 15’ine kadar ödeme yapılacak.

Ödemeler; ibraz edilen belgedeki giderlerin ödeme belgesi tarihindeki  gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kurları listesinde yer  alan döviz alış kurları esas alınarak Türk Lirası cinsinden yapılacak.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)