E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUçak gemisi bile batırabilir! Milli füze "Atmaca"---

Uçak gemisi bile batırabilir! Milli füze "Atmaca"

Uçak gemisi bile batırabilir! Milli füze Atmaca
03 Mayıs 2019 - 15:26 borsagundem.com

ROKETSAN’ın bir yetkilisi ATMACA’nın gücünü anlatırken, “Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Yeter ki hassas noktasından vurabilelim” dedi.

İstanbul’daki savunma fuarı IDEF’in en dikkat çeken silahlarından biri kasımda ilk test görüntüleri yayınlanan milli gemi savar füzesi ATMACA. Gemiden ateşlenen füze 250 km menzile ulaşabiliyor. ROKETSAN’ın bir yetkilisi ATMACA’nın gücünü anlatırken, “Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Yeter ki hassas noktasından vurabilelim” dedi.

Yapımına 2009 yılında başlanan ve yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonunda geçen kasım ayında ilk test görüntüleri yayınlanan milli gemi savar füzesi ATMACA, İstanbul’daki IDEF’in en dikkat çeken ürünleri arasında yeraldı. 

RF arayıcı başlığını ASELSAN’ın, atış kontrol sistemini ArMerKom’un, data-link donanımını ise METEKSAN’ın yaptığı ve 200 kilogramın üzerinde harp başlığına sahip yaklaşık 800 kiloluk ATMACA, su üzerindeki hedefleri yok etmek üzere gemiden ateşlenerek 250 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Yeni Şafak'tan Atilla Diş'in haberine göre, ATMACA ile ilgili açıklamalarda bulunan ROKETSAN yetkilisi, suya çok yakın irtifada ve istendiğinde zikzak çizerek ilerleyen bu füzenin, gemilere hem doğrusal hem de düşey biçimde saldırabildiğini kaydetti. Buna göre ATMACA, tıpkı TÜBİTAK-SAGE üretimi seyir füzesi SOM’da olduğu gibi, hedefe yaklaştığı zaman daha yüksek bir irtifaya çıkarak hedef gemiye 'tepeden' dalış yapıyor. Bir savaş durumunda düşman gemileri hem ATMACA ile denizden hem de uçaktan atılan SOM’larla havadan vurulacak.

'DURDURMAK ÇOK ZOR'

6 metre uzunluğundaki ATMACA, yetkiliye göre muadillerinin de çok önünde bir füze. "ATMACA, ABD yapımı Harpoon’lardan daha etkili. Bununla bir uçak gemisi bile batırabiliriz. Yeter ki hassas noktasından vurabilelim” diyen yetkili, aynı hedefe birkaç ATMACA’nın aynı anda gönderilmesi halinde bu saldırıyı durdurabilmenin düşman açısından neredeyse imkansız olduğunu bildirdi. Seyir halindeyken hedef güncellemeye izin veren, yani bir düşman gemisine doğru fırlatıldıktan sonra görev iptali yapılıp başka bir gemiye yönlendirilebilen ATMACA, elektronik karıştırmaya karşı da yüksek düzeyde korumalı. ROKETSAN, bütün gemilerin tek ekrandan yönetilebildiği HAVELSAN imzalı GENESİS-Avent sistemini kullanan korvet ve fırkateynlere konulacak ATMACA'nın karaya atılan versiyonu üzerinde de çalışmaya devam ediyor. Seri üretim sözleşmesi imzalanan ve çok yakında envantere girmesi beklenen milli gemi savar füzesinde şimdilik Fransız TR40 motoru kullanılıyor. Ancak Kale Grubu, TR40’ın muadili (belki de daha iyisi) KALE-3500 turbojet motorunu yakında seri üretime almaya hazırlanıyor. Üretim gerçekleştiğinde hem SOM seyir füzeleri hem de ATMACA, yerli motorla uçacak. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail06 Mayıs 2019 07:52

    iyi ama yetersiz.menzili en az 1500 km olmalı.250 km menzil çok az.rusya hazar denizinden süriyeyi vuruyor.

  • fırat06 Mayıs 2019 02:16

    gerçek olsa o Bir yetkilinin adını da yazardı .Umarım doğrudur ama inanmadım 

  • Alpr05 Mayıs 2019 19:41

    Bu füze yazılanın yarısını yapsa yeterlidir. Çünkü yerli vé millidir. Kötü ve kötümser yorum yapanlar ya ahmaktır yada hain. Milli olamıyorsanız susun yoksa hain olursunuz.

  • mzd04 Mayıs 2019 14:37

    şaka galiba ne uçağı ne gemisi yurtta sulh cihanda sulh uzaylımısınız derdiniz ne savaş mavaş

  • dede04 Mayıs 2019 11:15

    1500 kılomertre sart karadenız dekı gemı akdenızdekı hedeflerı vurmalı kandılı vurmalı 

  • Eray04 Mayıs 2019 10:48

    Ya başka ülkelerde neler var neler...bune ki :)

  • atilla04 Mayıs 2019 09:15

    Muhtemelen askerliğini bedelli yapan veya yapmak için yırtınan kişiler, askeri uzman olmuş, sallıyor burada.

  • Kerim04 Mayıs 2019 02:54

    Sogani domatesi patetesi 50 krs uretmenin devri coktan gecti...sen alip karnini doyurup duzgun beslenebiliyon mu ona bak...adam 1 donumden 10 ton patates kaldirip kilosu 4 tl den satiyor 40 000 tl aliyor gene acim diyor sen ona care bul

  • zorba 04 Mayıs 2019 01:56

    hatırlıyorumda,çıktığı ilk yıllarda cep telefonları sanki üstüne geniş bir lastik geçirsen hamam takunyası gibi giyilebilir  durumdaydılar yıllar içinde eni boyu derken bu duruma geldiler yani altı metre çıkıp o boyda kalmadılar !! millet olarak çamur tarlası kenarında gezmeye çok meraklıyız her an çamur elimizin altında olsunda istediğimize istediğimiz an atalım diye!!! bizler ne zaman çamur tarlasından uzaklaşırız işte o zaman HOŞ GÖRÜYÜ YAKALADIK ,UFKUMUZU DA AÇTIK DEMEKTİR. ONUN İÇİN SADECE BİRAZ GAYRET Diyorum ne dersiniz??? 

  • :))03 Mayıs 2019 22:48

    bu gidiş ve gidişatla, yakında domates ve soğanı  50 kuruşa üreten devlet adamını omuzlarda taşırız : )) memleketin hali ortada, Hindistana benziyoruz artık yavaş yavaş... bir taraf çok varlıklı , diğer taraf çok gariban ortası yok, orta tabakası yok. bol bol silahlanma ordu ve silahlı kuvvetler... diğer garibanlarda ineklere bakıup dualarını yapıyor. Tanrılarıda sokakdaki inekler, onlarla umut baplamışlar. inançlarına göre bu dunyada fakirsen, bir daha geldiğinde dünyaya zengin olacaksın. bu dunyada zenginlerde,  bir daha gelişinde dunyaya fakir olacak. dinle, inekle, duala, garibanları pusturuyorlar, şükür ediyor haline  : ))) atmacalar iyi ama, soğan domates, peynir, süt de ucuz olursa çokda daha iyi olur

  • Yorum03 Mayıs 2019 22:14

    Hız en önemlisi hız öyle bir füze yapacaksınız ki kalem kadar olacak o uçak gemisinin içine kadar girecek mühimmat deposuna kadar hiçbir radara yakalanmayacak zırhlı kapıları delip geçecek böyle bir füze yapılırsa o zaman abd felan filan olur 6 metre değil ayrıca menzil çok kısa 250 km uçak gemisi o kadar yanaşmaz hedefe

  • hakan03 Mayıs 2019 22:13

    begen begenme bu tur sılahları gelıstırmezsen agzındakı lokmayıda alırlar hepten ac kalırsın bır ulkenın bagımsızlıgı refahı huzuru guclu olması sılahlı kuvvetletrınden gecer gucluysen elındekı ekmegı kaptırmazsın

  • Kaçan Grup03 Mayıs 2019 21:41

    Gülünç, ama buna inanan da var.

  • MUSTİ04 Mayıs 2019 09:36

    AYNEN  SİZEDE  GÜLEN VAR :D  :D  :D  :D 

  • Halk ekranı 03 Mayıs 2019 20:41

    Ne gerekkkkk varrrr boş boş şeylere halkını doyurrr önce...

  • ALAATTİN CAMGÖZ03 Mayıs 2019 21:07

    senin gibi vatanhainleri olur ise bu ülkenin neden böyle olduğunu ve geçiktiğinin bir gerçeğidir.

  • Kaan03 Mayıs 2019 19:54

    Artık bir ülkenin Uçak gemisinin olması çok önem taşımıyor. Yani Amerika uçak gemisinin olması ile fazla ovunmesin artık bence. Artık bir füze ye bakıyor uçak gemisini batırmak. Ancak yinede hızlı ufak ve radara yakalanmayan ufak kruvaziyer tarzı hızlı hareket eden taktik gemiler daha fazla önem arz ediyor. Doğu Akdenizde ve Ege denizinde bu tarz gemiler ile sayılarıni artırmak lazım. Tabi, etkili füzeler(en önemlisi savunma füzeleri, s400 ler) uzun menzilli füzeler, donanımlı uçaklar, kuvvetli radarlar, ayrıca İHA lar, sihalar, kara kuvvetlerinde kullanılan çok iyi arazi araçları gerekli. Bunlar daha çok önem arz ediyor. Milli yazılım lar olmalı. Hergun üretilen kara ve savunma tarzı üretilen milli savunma askeri üretimler ile gözlerim doluyor. Helal olsun ülkemizi daha ileriye götürenler e

  • ALAATTİN CAMGÖZ03 Mayıs 2019 21:08

    abd ve fransa düşünsün.

  • Bika03 Mayıs 2019 16:30

    Uçak gemilerinin kendi savunma sistemleri var. Uçak gemisinden kalkan uçaklar ateşlendiği bölgeyi dümdüz yapar.

  • Nihat03 Mayıs 2019 19:57

    Her  mok ...n anlamasan olmaz yani!  radar sistemini bozan sistemi de biz yeni icat ettik.  Bi denesek ister misin? o zaman füzeyi boşuna yapmışlar!  Senin çok bilmiş ileri zekana göre Bizimkiler düşünememiş.

  • ALAATTİN CAMGÖZ03 Mayıs 2019 17:29

    S 400 alır isek  bu sorun ortadan kalkar.israil artık suriye ye saldırabiliyormu.fısladı.abd bundan korkuyor.

  • kamil03 Mayıs 2019 16:19

    uçak gemisini zaten bunları düşünerek dizayn ediyorlar. bir uçak gemisini batırmak tek füzeyle mümkün değil ama olsun.

  • ?03 Mayıs 2019 16:14

    Adı üstünde atma....ca

  • Hüseyin03 Mayıs 2019 21:02

    Arkadaşım senin ne katkın var onu söyle destek ver de sen daha iyisini yap.Yapanları eleştireceğine takdir et.Biraz milli olun ülkenizle atalarınızla gurur duyun.Yazık sosyal medyadan eleştirmek ne kadar kolay..

  • Harika03 Mayıs 2019 16:04

    Gurur duyduğumuz gelişmeler, tebrikler, yapanların ellerine yüreklerine sağlık.

  • Talip 03 Mayıs 2019 15:51

    Burası türkiye lâf ile uzaya bile cikariz....