E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Uçak bileti fiyatlarında indirime gidilmeli"---

"Uçak bileti fiyatlarında indirime gidilmeli"

Uçak bileti fiyatlarında indirime gidilmeli
22 Haziran 2016 - 10:49 borsagundem.com

TESK Genel Başkanı Palandöken iç turizmin desteklenmesi için uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin etkilerinin aşılması için iç turizmin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Bunun için de ilk yapılması gereken zaman kaybedilmeden uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında indirime gidilmesidir" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizden turizm sektörünün de olumsuz etkilendiğini hatırlattı.

Söz konusu etkinin azaltılması için sektörün acilen desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Bunun için de ilk yapılması gereken zaman kaybedilmeden uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında indirime gidilmesidir. Geçmiş dönemde hava ulaştırmada uygulanan tavan ve taban bilet fiyat uygulaması yeniden değerlendirilmelidir. Asgari ücretin bin 300 lira olduğu bir ülkede 486 liraya uçak bileti ile turizmde hedeflenen hareketlilik yaratılamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)