E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÜç ülkede elektrik krizi---

Üç ülkede elektrik krizi

Üç ülkede elektrik krizi
25 Ocak 2022 - 10:53 borsagundem.com

Orta Asya ülkelerinde bu sabah meydana gelen toplu elektrik kesintisinden sonra Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek ile Özbekistan’ın bazı bölgelerinde elektriğe erişim yeniden sağlandı.

Kazakistan Elektrik Şirketi KEGOC’den yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 13.39 itibarıyla Almatı şehri ile Almatı eyaletinde elektrik kesintisinin giderilmesine ilişkin yapılan çalışmaların sonucunda tüm elektrik hatları yeniden açıldı.

Açıklamada, bu sabah ülkenin güney kesiminde meydana gelen toplu elektrik arızasından sonra Almatı şehri ile Almatı eyaletinde elektriğe erişimin sağlandığı, diğer kentlerde ise çalışmaların devam ettiği duyuruldu.

Daha önce Orta Asya ülkelerinde dağıtım sisteminde aşırı yüklenme nedeniyle yaşanan toplu elektrik kesintisi Kazakistan’ın güneyindeki Almatı şehri başta olmak üzere Almatı eyaleti, Çimkent, Taldıkorgan ve Taraz kentlerinde de meydana gelmişti.

Özbekistan’da bazı bölgelere elektrik verilmeye başlandı

Özbekistan'da yerel saatle 11.00’de meydana gelen büyük çaplı elektrik kesintisinin ardından ülkenin bazı bölgelerine elektrik verilmeye başlandı.

Özbek Enerji Bakanlığı, Taşkent’teki Çarvak, Hocakent ve Tavaksay, Nevai’deki Nevai, Karakalpakstan’daki Tahiataş ve Fergana’daki Fergana termik santrallerin yeniden faaliyete geçmesiyle söz konusu bölgelerde yeniden elektrik verilmeye başlandığını açıkladı.

Teleferikte mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Elektrik kesintisinin ardından faaliyeti geçici olarak askıya alınan ülkedeki havaalanlarının yeniden açıldığı ifade edildi.

Bu arada elektrik kesintisinin ardından teleferiklerde mahsur kalan 80 kişinin ekiplerce kurtarıldığı aktarıldı.

Bişkek’te elektrik arızası giderildi

Kırgızistan’ın tüm bölgelerinde yerel saatle 15.00 sularında elektrik arızasının yarısından fazlası giderildi.

Enerji Bakanı Doskul Bekmurzayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sovyetler Birliği döneminde kurulan Orta Asya Ortak Elektrik sisteminde ilk kez "acil bir durum" yaşandığını belirtti.

Arızanın nedeni incelenecek

Bekmurzayev, komşu kardeş ülkelerle araştırma komisyonu kuracaklarını ve bu arızanın nereden kaynaklandığını inceleyeceklerini aktardı.

Yaklaşık 2 saat elektriksiz kalan Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te de elektriğe erişim sağlandı.

Bişkek’te elektrik kesintileri sebebiyle en işlek caddelerde trafik akışını polisler sağlamıştı. Bunun yanı sıra ülkenin Celalabad ve Çu kentlerine de elektriğin verildiği öğrenildi.

Almanya elektrik faturalarını düşürmeyi planlıyor

 

Petrol zengini Nijerya'da halkın yüzde 60'ı elektriksiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)