E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUBS'ten Credit Suisse'e 1 milyar dolarlık teklif---

UBS'ten Credit Suisse'e 1 milyar dolarlık teklif

UBS'ten Credit Suisse'e 1 milyar dolarlık teklif
19 Mart 2023 - 17:53 borsagundem.com

İsviçreli bankacılık devi UBS, bankacılık krizinin odağındaki Credit Suisse’e hisse başına 0,25 İsviçre frank fiyat biçerek 1 milyar dolara satın almayı teklif etti.

İsviçre Bankası UBS, krizde olan Credit Suisse’i 1 milyar dolara satın almayı teklif etti. Financial Times’ın aktardığına göre, İsviçre’nin en büyük iki bankası arasındaki tüm hisselerin paylaşıldığı anlaşma en kısa sürede imzalanabilir.

Hisseler, Credit Suisse’in cuma günkü kapanış fiyatının altında fiyatlandırılacak. Kaynaklar, hisse başına 0,25 İsviçre frank teklif edildiğini belirtti. Credit Suisse'in cuma günkü kapanışı 1,86 frank düzeyindeydi.

UBS ÇOK FAZLA TAVİZ İSTEDİ

Böylece cuma gününü yaklaşık 7,4 milyar frank (8 milyar dolar) piyasa değeriyle kapatan Credit Suisse için 1 milyar dolar teklif edilmiş oldu. Bazı banka kaynakları teklifin çok düşük olduğunu, bunun hissedarlara ve çalışanlara zarar vereceğini belirti. Kaynaklar satın alma gerçekleşirse Credit Suisse'te işten çıkarmalar olacağını söyledi.

Ayrıca UBS, kredi iflas riskinin (CDS) 100 baz puan sıçraması durumunda anlaşmayı geçersiz kılan maddeler ekletti. Öte yandan UBS, Credit Suisse hakkında ceza veya kayıpla sonuçlanabilecek davalar ve soruşturmalar için hükümetten taviz ve koruma istedi.

Kaynaklar, anlaşmanın hızlı ilerlediğini ancak şartların aynı kalacağının veya bir anlaşmaya varılacağının garantisi olmadığını vurguladı. Kaynaklar ayrıca iki banka arasında sınırlı bir temas olduğunu ve şartların büyük ölçüde İsviçre Ulusal Bankası ve düzenleyici kuruluş Finma tarafından belirlendiğini söyledi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) da anlaşmanın ilerlemesine onay verdiği belirtildi.

BANKACILIK KRİZİ AVRUPA’YA SIÇRADI

ABD'de geçen hafta başlayan bankacılık krizi, Credit Suisse’le birlikte Avrupa'ya sıçramıştı. Bankanın en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası sermaye artırımı yapmayacaklarını duyurmuş, bankanın hisse senedi fiyatları çakılmıştı. Ayrıca bankadan günlük 10 milyar frankın üzerinde mevduat çekilmişti.

Credit Suisse likiditesini güçlendirmek için İsviçre Ulusal Bankası’ndan (SNB) 50 milyar franka (54 milyar dolar) kadar borçlanacağını açıklamıştı. (Sözcü)

Credit Suisse krizi: Ortaya çıkanların arkasında daha büyük bir sorun mu var?

Credit Suisse hisseleri yüzde 32 yükseldi

Yatırımcılar ikna olmadı: Credit Suisse hisseleri yüzde 11 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)