E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUBS'ten Çin hisseleri için "al" tavsiyesi---

UBS'ten Çin hisseleri için "al" tavsiyesi

UBS'ten Çin hisseleri için al tavsiyesi
27 Şubat 2020 - 15:40 borsagundem.com

UBS Global Wealth Management, korona virüsün yayılması sonrası görülen düşüşleri fırsat olarak göstererek yüksek profil müşterilerine Çin hisselerinde "alım" tavsiye etti

Korona virüsün yayılması yatırımcıları korkutup hisse senetlerini satmaya yönlendirse de UBS Global Wealth Management  yüksek profil müşterilerine bunu bir fırsat olarak kullanıp Çin hisseleri almalarını tavsiye ediyor.

İsviçreli varlık yöneticisi UBS'in Almanya yatırım direktörü Maximillian Kunkel, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir telefon görüşmesinde, "Biz yatırımcıların gelişmekte olan piyasalar hisselerine odaklanıp bunları alması gerektiğini düşünüyoruz, özellikle Çin hisselerini" dedi ve "Buralarda sizi daha aktif bir değerleme ve büyüyen bir karışım bekliyor. Çin ise virüsün yayılmasını engellemeyi başarmış görünüyor ve yavaş yavaş çalışmaya geri dönüyor” diye ekledi.

Hisse senetleri, İtalya, İran, Güney Kore ve Brezilya’da yeni vakaların teşhis edilmesi ve ABD’nin vatandaşlarını olası bir virüs salgınına karşı uyarmasıyla küresel bazda düşüşe geçti.

Diğer yanda Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) aktardığına göre, Çin’in benzeri görülmemiş tedbirleri ve kısıtlamaları virüsün yayılmasını ciddi ölçüde engelledi ve görülen yeni vaka sayasının düşmesine yardımcı oldu.

Çin Hisseleri 2020’ye volatil başlamıştı. Ay takvimine göre yeni yıl tatilinin ardından piyasaların yeniden açılmasıyla beraber Şanghay Bileşik Endeksi ciddi bir düşüş kaydetti.

Hisseler bundan sonra Şubat başına kadar kayıplarını %11’e kadardüşürmüştü, ancak bu hafta tüm kazançlarını tekrar geri verdiler.

Borsalarda yaşanan bu ralli kısmen Çin’in parasal gevşeme  ve şirketlere yardımcı olacak mali destek önlemleri alacağı beklentilerinden güç bulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ----------- ??????????-------------27 Şubat 2020 21:16

    2008 krizi önceki jp morgan HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK DEMİŞ İDİ bir gün sonra israil e 400 milyar Dolar havale yaptı kriz patlamış idi.senin elindeki hisse senetlerini birilerine kakalamayacağın nereden bileceğiz veya ne malum.