E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Zenginler gelecek yıl borsada satış bekliyor---

UBS: Zenginler gelecek yıl borsada satış bekliyor

UBS: Zenginler gelecek yıl borsada satış bekliyor
12 Kasım 2019 - 14:45 borsagundem.com

UBS Global Wealth Management'a göre, dünya çapındaki zengin insanlar, 2020 yılının potansiyel olarak çalkantılı geçmesini bekliyorlar.

Zengin yatırımcıların çoğunluğu, gelecek yılın sonundan önce piyasalarda önemli bir düşüş bekliyor ve 3.400'den fazla küresel katılımcının yer aldığı bir ankete göre, ortalama varlıklarının % 25'i şu anda nakit. ABD-Çin ticaret çatışması en yüksek jeopolitik kaygıyı oluştururken, yaklaşmakta olan Amerikan başkanlık seçimlerinin portföyler için önemli bir tehdit olduğu görülüyor.

UBS GWM'nin müşteri strateji sorumlusu Paula Polito, "Hızla değişen jeopolitik ortam dünyadaki yatırımcılar için en büyük endişe kaynağı. Geçmişten gelen belirgin bir değişiklik olarak, portföylerinde geleneksel iş temellerinden daha fazla etkileyen küresel bağlantı ve yansıma görüyorlar." dedi.

Ankete katılanların yaklaşık beşte dördü, volatilitenin artacağını söylüyor ve % 55'i 2020'nin sonundan önce piyasada kaydadeğer bir satış olacağını düşünüyor. Yüzde altmışı nakit seviyesini daha da arttırmayı düşünürken, % 62'si varlık sınıfları arasındaki çeşitliliği artırmayı planlıyor. Anket, Ağustos-ekim ayları arasında yatırım yapılabilir varlıkları en az 1 milyon dolar olan kişiler arasında yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)