E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS'ten Türk hisse senetleri için 'ağırlığını artır'tavsiyesi---

UBS'ten Türk hisse senetleri için 'ağırlığını artır'tavsiyesi

UBS'ten Türk hisse senetleri için 'ağırlığını artır'tavsiyesi
26 Eylül 2016 - 10:31 borsagundem.com

UBS, Türkiye'de 'al' tavsiyesi verdiği hisseleri TAV Havalimanları, Emlak Konut GYO, Tofaş olarak sıraladı

UBS, Türkiye için 2016 ve 2017 GSYH büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Büyüme tahminleri için en önemli riskler olarak Türk Lirası'nın seyrini, yavaş global büyümeyi ve ekonomik reformları
gösterdi. Ancak UBS, Türk hisse senetleri için 'ağırlığını artır'tavsiyesini korudu.

Bugün yayınladığı raporda, 2016 için GSYH büyüme tahminini, 2. çeyrekte beklentilerden zayıf gelen büyüme rakamları ve 3. çeyreğe zayıf başlangıç çerçevesinde, yüzde 4'ten yüzde 3,2'ye indiren UBS,
2017 için büyüme tahminin de yüzde 3,2'den 3,0'a çekti.

2017'de büyümenin ana yönlendiricileri olan yavaş tüketim ve hızlı ihracat büyümesinde yeniden dengelenmenin başlayacağını öngören UBS, bunan Türk Lirası'nın değer kaybedeceği yönündeki projeksiyonlarıyla tutarlı olduğunu da vurguladı.

Türkiye için 2016 ve 2017 eflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize eden ve cari işlemler açığının artacağını öngören UBS, 2016 ve 2017 için enflasyon tahminlerini yüzde 7,2 ve 6,7'den 8,5 ve 7,1'e yükseltti. Cari işlemler açığını ise 2017 sonunda GSYH'nın yüzde 5,5'i seviyesine doğru genişleyeceğini öngördü.

Raporunda TCMB'nin kısa vadede TL'nin istikrarına odaklanmasını ve gecelik borç verme faizini Ekim ayında 25 baz puan daha indirerek yüzde 8,0'a çekmesini bekleyen UBS, sonrasında ise 2016 sonuna kadar faiz değişikliği yapılmasını beklemediğini vurguladı.

UBS, "Bununla birlikte TL'nin yıl sonuna kadar ABD Doları karşısında 3,30 seviyesine gerileyeceği ve Fed'in şu an ile 2017 sonu arasında faizi 75 baz puan artıracağı bekletimiz çerçevesinde TCMB'nin 2017'de gecelik borç verme faizini artırmaya başlayacağını ve 2017 sonuna kadar toplam 100 baz puan artıracağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Büyüme tahminleri için ayağı yönlü risk olarak TL'nin daha fazla değer kaybetmesi olasılığını gösteren UBS, TL'de zayıflığın daha şahin parasal yanıt gerektirebileceğine işaret etti. Global büyümede,
özelikmle Avrupa'da zayıf büyümenin ve/veya artan belirsizliğin büyümeye zarar verebileceğini de ifade eden UBS, yukarı yönlü risk olarak ise global ortamın gelişmekte olan piyasalar için destekleyici
olmayı sürdürmesini gösterdi. UBS ayrıca, önemli ekonomik reformlarda ilerlemenin de ekonomik büyümeyi artırabileceğini ifade etti.

UBS, Global EM Hisse Senedi Stratejisi'nde Türkiye için tavsiyesini göreceli olarak destekleyici golabal ortam, karlardaki direnç, ucuz değerlemeler nedeniyle 'ağırlığını artır' olarak korudu.

UBS, TOP 40 EM listensinde İşbankası için 'ağırlığını artır' tavsiyesini devam ettirirken, Türkiye'de 'al' tavsiyesi verdiği hisseleri TAV Havalimanları, Emlak Konut GYO, Tofaş olarak sıraladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)