E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUBS, dolarda yükseliş bekliyor---

UBS, dolarda yükseliş bekliyor

UBS, dolarda yükseliş bekliyor
24 Haziran 2021 - 14:58 borsagundem.com

İsviçre merkezli yatırım kuruluşu UBS, Fed’in giderek şahinleşen tutumunu, cari açığın ve devam eden salgın risklerini dikkate alarak dolar/TL beklentilerini yukarı yönlü revize etti.

UBS, para politikası patikasındaki belirsizliklerin daha fazla değer kaybına neden olabileceğini belirterek yıl sonu dolar/TL tahminini 9,00’dan 9,30’a çıkardı. Finans devi son olarak geçen nisan ayında 2021 yılı sonuna ilişkin dolar/TL tahminini 8,60'tan 9'a yükseltmişti. 

UBS Analisti Tilmann Kolb’un hazırladığı araştırma raporunda 2021’in üçüncü çeyreğinin sonunda dolar/TL tahminini 8,80’den 9,00’a çıkarırken 2020’nin ikinci çeyreği için tahminini 9,40’tan 9,70’e çıkardı.

Fed’in giderek şahinleşen tutumunun, cari açığın ve devam eden salgın risklerinin de Türk lirası için görümü kötüleştirdiğini belirten banka, politika yapımındaki temel gelişmelerin TL’yi destekleyebileceğini de belirtti.

Yerli yatırımcı döviz sattı

 

Kamu bankaları döviz fazlası verdi

 

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

Merkez Bankası faiz kararının özetini açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)