E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS Çin'e dikkat çekti---

UBS Çin'e dikkat çekti

UBS Çin'e dikkat çekti
24 Aralık 2014 - 08:29 borsagundem.com

UBS, Çin’in 1 trilyon dolar tutarında hedge olmayan dış borcundan kaynaklanan risklere işaret ediyor

UBS Group AG, beklentilerin yuanın 2015’te dolar karşısında değer kaybedeceği yönünde olması ile birlikte Çin’in 1 trilyon dolar tutarında hedge olmayan dış borcundan kaynaklanan risklere işaret ediyor.

Hong Kong’daki UBS Asya Bankaları araştırma müdürü Stephen Andrews’a göre dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, uluslararası ticareti genişletme ve döviz kuru regülâsyonlarını hafifletme çabalarından dolayı para biriminde ve faiz oranlarında daha önce hiç olmadığı kadar çok değişikliğe maruz kaldı. Daiwa Capital Markets’ın carry-trade akışları ile ilgili 2008’den bu yana 1 trilyon dolarlık bir tahmini bulunuyor, şirket yuanın gelecek yıl yüzde 5.7 düşüş göstereceği tahmininde bulunuyor.

Yuan, Fed’in faiz oranlarını artırmayı planlaması ile birlikte dolar güçlenmesi ve Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yavaşlayan ekonomiye destek sağlamak için borçlanma maliyetlerini düşürmesi ile 2014’te yüzde 2.8’lik düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Andrews, “Şirketler para biriminin değer kaybetmesinin ardından borçların geri ödemesinde zorlanacak. Ancak sermaye kontrolleri ve rekor seviyedeki yabancı döviz rezervleri PBOC’un 1997’deki Asya finansal krizine benzer herhangi bir durumun üstesinden gelmesine yardımcı olacak” şeklinde konuştu.

“Bu durum hızlı şekilde rahatsız edici bir hal alabilir” diyen Andrews, “Özetlemek gerekirse, korumasız ve kaldıraçsız borç aldınız dolayısıyla risk altındasınız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)