E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS bu borsalarda yatırım önerisinde bulundu---

UBS bu borsalarda yatırım önerisinde bulundu

UBS bu borsalarda yatırım önerisinde bulundu
27 Ocak 2021 - 14:12 borsagundem.com

Dünya borsalarında büyük bir balon oluştuğu yönündeki görüşlerin ağırlık kazandığı bir dönemde yatırım bankası UBS analistleri, “Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine yatırım zamanı geldi” yorumunu yaptı

Ekonomilerin çöküşe geçtiği bir dönemde rekor üstüne rekor kıran borsalarda düzeltme hareketleri yaşanıyor. Son dönemde ise borsada büyük balon oluştuğu görüşleri öne çıkıyor. Borsaların rekor seviyelere ulaştığı bir dönemde ünlü yatırım bankası UBS Wealt Management'a göre gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine yatırım zamanı geldi. UBS, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin, özellikle de Rusya ve Latin Amerika'daki Hisse senetlerinin, hisse senedi yatırımcıları için bu yılın en sıcak parçaları olacağını belirti.

Aşı uygulamalarının, ABD dış politikası etrafındaki belirsizliğin azalmasının, daha zayıf bir doların, daha güçlü emtiaların ve büyük pazarlardaki teşvik tedbirlerinin yardım ettiği canlanan bir global ekonomide, her şeyin bu temaya göre hizalanması gerektiğini vurguladı.

Buna karşılık, hisse senetlerindeki tercihini küresel büyümeye daha duyarlı ve gelişmiş pazarlardan daha ucuz olan gelişmekte olan ülkelere kaydırdığını belirten UBS Wealth Management'ın global gelişen piyasalardan sorumlu baş yatırım sorumlusu Michael Bolliger, "Bu şu anda gelişmekte olan pazarlar için tatlı bir nokta. Ve değerlemeye baktığımızda, insanların varlıkların pahalı hale gelmesinden giderek daha fazla endişe duyduğu pazar bölümleri var. Gelişmekte olan piyasalar kesinlikle bu kutuları işaretlemiyor. Özellikle Asya dışında, gelişmekte olan pazarlar değerleme tarafında geride kalıyorlar, bu da başka bir artı" dedi.

ABD vadeli endekslerinde karışık seyir sürüyor

Borsa İstanbul'da negatif seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum27 Ocak 2021 19:38

    bidenin abd finans sektörüne parayı basıp teşvik başlığı altında para dağıtıp dünyadaki tüm gelişmekte olan piyasalardan hem şirket hem şirket hisselerini piyasadan alması yani abd tüm dünyaya kötü haber aşı krizi kaos yaratarak piyasaları aşşağı çekip hisseleri ucuzdan toplama operasyonu

  • VS27 Ocak 2021 16:39

    Cakacaklar yine malı dikkaaaat

  • Can3527 Ocak 2021 14:32

    Turkiye bu ülkelerden biri. Bist te alımların başlamasını 2000 li seviyelere yükselmesini temenni ediyorum.