E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıUBS: Avrupa’da kış gaz arzı riski azalıyor ---

UBS: Avrupa’da kış gaz arzı riski azalıyor

UBS: Avrupa’da kış gaz arzı riski azalıyor
07 Kasım 2022 - 14:31 borsagundem.com

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS, gaz arzı kıtlığı riskinin son aylarda önemli ölçüde düştüğünü bildirdi

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS tarafından bugün yapılan açıklamada, gaz arzı kıtlığı riskinin, artan stok seviyeleri, ılıman hava koşulları ve devam eden LNG varışlarıyla son aylarda önemli ölçüde düştüğü bildiriliyor.

Montel-Foreks'in haberine göre Kuruluş, temmuz ayında yayınladığı bir rapora atıfta bulunarak, “Avrupa'da bu kış önceki senaryo analizimize göre daha düşük bir gaz kıtlığı riski görüyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Açıklamada, “1 Kasım itibariyle, kısmen ılıman hava ve istikrarlı LNG akışları nedeniyle zayıf gaz talebi sayesinde Avrupa gaz depolaması %95 oranında doluluktaydı” bilgisi paylaşılıyor.

2017-2021 ortalamasından yaklaşık %13 daha düşük talep ve yüksek seviyelerde kalan LNG teslimatları ile UBS, depolama seviyelerinin Mart 2023'ün sonunda hala %20'lerde olabileceğini söylüyor.

Bu seviye, beş yıllık ortalamanın %10 altında bulunuyor, ancak bu yılın mart ayı sonundaki depolama seviyeleriyle uyumlu olması bekleniyor.

Rus boru ihracatındaki keskin düşüşe rağmen, üçüncü çeyrekte Avrupa gaz depolarına yapılan gaz enjeksiyonlarının hızı oldukça dikkat çekici bir seviyen olan ortalama 330 milyon mᶟ/gün civarında gerçekleşti.

UBS, petrol fiyatlarına ilişkin tahmini açıkladı

 

Morgan Stanley ve UBS petrol fiyat tahminlerini düşürdü

 

UBS’ten resesyon için 4 senaryo

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)