E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUber'de hayal kırıklığı! Halka arzda yüzde 7.6 değer kaybetti---

Uber'de hayal kırıklığı! Halka arzda yüzde 7.6 değer kaybetti

Uber'de hayal kırıklığı! Halka arzda yüzde 7.6 değer kaybetti
11 Mayıs 2019 - 03:58 borsagundem.com

Uluslararası seyahat şirketi Uber, New York borsasındaki halka arzında büyük şok yaşadı. 45 dolar olarak belirlenen hisse fiyatı ilk gün yüzde 7.62 değer kaybederek 41.57 dolara geriledi

Uluslararası taşımacılık uygulaması Uber'in halka arzı, New York borsasında gerçekleşti. 45 dolar hisse fiyatıyla ilk gün işleme sunulan hisseler Uber'e büyük şok yaşattı. Uber hisseleri yüzde 7.62'lik bir kayıpla ilk gününü 41.57 dolara gerileyerek kapadı. 

En az 4 yıldır halka arza hazırlanan Uber, ilk zamanlarda halka arz sonunda şirket değerinin 120 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyordu. Perşembe günü belirlenen 45 dolarlık ilk gün hisse fiyatıyla bu beklenti 75 milyar dolara çekildi. Ancak 42 doların altına gerileyen hisse fiyatları Uber'in beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. 

Khosrowshahi, yatırımcıları sakinleştirmeye çalıştı

Uber İcra Kurulu Başkanı Dara Khosrowshahi, seans sırasında hissede yaşanan düşüşün ardından yatırımcıları yatıştırmak için bir konuşma yaptı. Khosrowshahi, şirketin büyüme umutları ve genişleme planlarına işaret ederek "Başarımızı bir günde kesinlikle ölçmüyoruz. Hisse sahibi olanlara ikramiyeler verilecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)