E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTwitter’in satışı askıya alındı---

Twitter’in satışı askıya alındı

Twitter’in satışı askıya alındı
13 Mayıs 2022 - 16:19 borsagundem.com

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk, satın almak için başvurduğu Twitter sosyal platformunun işlemlerinin şimdilik askıya alındığını açıkladı.


Teknoloji alanındaki yatırımları ile ünlü, ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk, satın almak için başvurduğu Twitter sosyal platformunun devir teslim işlemlerinin şimdilik durudurulduğunu açıkladı. Musk, satış işlemlerini tamamlamadan önce Twitter'daki kullancılardan gerçek olmayanlarının oranının hesaplanmasını bekleyeceğini duyurdu. Musk, Twitter’da gerçek olmayan kullanıcıların oranının gerçekten de yüzde 5'in altında olup olmadığının hesaplanmasını bekleyecek.

Twitter, hafta başında yaptığı açıklamada, gerçek kullanıcılar dışındaki hesapların bütün kullanıcılara oranının yüzde 5'in altında olduğu yönünde tahmin belirtmişti. Twitter’a talip olan Elon Musk, gerçek olmayan ve genelde spam haberler ve mesajlar gönderen bu tip kullanıcı veya sahte hesapları Twitter’dan uzaklaştırmayı hedeflediğini duyurmuştu.

Açıklamanın ardından vadeli piyasada Twitter hisseleri yüzde 20'yi aşan düşüş kaydetti.

Twitter hisseleri, Nisan sonunda yılın en yüksek seviyesini test etmesinden bu yana yaklaşık yüzde 13 değer kaybetmişti. Perşembe günü piyasa kapanışıyla Twitter hisseleri 45.08 dolardan işlem gördü. Musk'ın ödemeyi kabul ettiği 27 Nisan’da hisse senedi fiyatı 54.20 dolardı. hisse senedi fiyatlarındaki bu değişiklik, sosyal medya şirketinin piyasa değerinde 9 milyar dolardan fazla bir düşüş anlamına geliyor.

Elon Musk Twitter için binlerce kişiyi işe alacak

 

Elon Musk, Trump'ın Twitter yasağını kaldıracağını duyurdu

 

Elon Musk, Twitter için 46,5 milyar dolar finansman sağladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)